20 nasvetov kako narediti vaš Bullet planer privlačen

Kadar želimo popolni nadzor, organizacijo in načrtovanje po naši meri, potem moramo obvezno poseči po Bullet planerjih. Ti ne držijo skupaj samo našega življenja ampak hkrati nudijo tudi prostor za našo kreativnost in izlivanje le-te na papir. Bullet planerji niso namenjeni samo seznamom opravil, beleženju opomnikov, urnikov in spremljanju naših navad. So vse to a hkrati tudi prostor, kjer lahko brez slabe vesti “čečkamo” po papirju in tako dodamo svoj osebni pečat vsaki strani, ki skrbi za našo organizacijo. Ravno to daje Bullet planerjem ta osebnih pridih in dela te planerčke posebne in drugačne od klasičnih tiskanih verzij.

Zapomnite si – ne potrebujete strokovne in popolne kreativne žilice. Vse kar potrebujete je prazni zvezek ali beležka ter najljubše pisalo. Temu dodajte dobro voljo in željo po ustvarjanju in vaš prvi Bullet planer bo že nastajal. Na spletu lahko najdemo nešteto idej in inspiracij, ki nam pomagajo pri oblikovanju lastnega planerčka. Dovolj je, da stranem, ki vsebujejo vaš vsakdan dodate le zabavne črte – razdelilnike strani ali pa preprosto uokvirite pomembna dejanja. Poizkusite poudariti in izpostaviti naslove z narisanimi banerji – pasicami ter uporabite barve, da bo izgled še lepši. Idej kako polepšati svoj Bullet planer je veliko, danes pa z vami delim 20 osnovnih idej, ki bodo poskrbele, da bo vaš planer res izstopal.

20 nasvetov Bullet planer

1. Uporabljajte banerje (pasice)

Majhni banerčki so super enostavni za risanje (še posebej če najdete navodila, ki nudijo slikovni opis posameznih korakov). Banerji ali pasice dodajo posebno noto vašim stranem ali seznamom. Najprej poizkusite osvojiti osnovne korake izrisa. Ko boste spoznali osnove se boste lahko podali v raziskovanje čudovitega sveta okraševanja strani in vsebine. 

@Hannah Emily Lane | @Press Print Party

2. Poizkusite se poigrati s pasicami

Ko se spoprijateljite z osnovnimi koraki ustvarjanja pasic, poizkusite ustvariti lastne, kompleksnejše. Za navdih lahko uporabite tudi tele iz naše galerije. Uporabite jih lahko na vseh straneh, kombinirate jih lahko z datumi in naslovi. Uporabite svojo domišljijo in jih vključite tam, kjer bodo dodatno poudarile vašo vsebino.

@thevisionguide | @my-college-life-blr | @studypetals | @rayneorshine_bujo

3. Naj bodo vaše strani več kot le seznami

Najbolj preprost način je sestaviti seznam knjig, ki si jih želite prebrati ali seznam krajev, držav kamor želite potovati. S takimi seznami ni nič narobe, vendar lahko vaše sezname pretvorite v prave umetnine, ki bodo privlačne na pogled in dale piko na i vašemu planerju. Sestavite lahko tudi sezname filmov, nadaljevank, … Pustite domišljiji svojo pot. Če ste vsaj malo vešči risanja, potem lahko pripravite vizualne sezname, ki vam bodo ostali v spominu. In ne pozabite – ne rabite biti izšolani slikarji, to je le vaš Bullet planer 😉

@paperandinkco.heidi

4. Poigrajte se z obrobami vaših strani

Dodajanje obrob stranem je povsem enostavno in strani so takoj videti bolje. Naredite korak dlje z osebnimi skicami in kotičke okrasite vsebini strani in temi primerno. Če boste v planer nalepili lastne fotografije jih obdajte s prelepimi obrobami in jih tako še dodatno izpostavite.

@daniellelounds | @desastre_de_isa | @livinglottie | @Younique Products

5. Polepšajte svojo vsebino z narisanimi razdelilniki

Razdelilniki so uporabni ko želimo vsebino na strani ločiti med seboj. Zakaj bi uporabili samo navadne, dolgočasne črte, če pa lahko dodamo svoj pridih in polepšamo vsako stran. Uporabite tudi okrašene črte pod naslovi ali na robovih strani, če želite dodatno zapolniti prazne kotičke.

@morganhlane | @sherpassion

6. Bullet planer je namenjen risanju in čečkanju

Na Pinterestu boste našli tisoč in eno idejo, ki so lahko navdih za vaše čečkarije. Uporabite jih na pravih mestih in tako dopolnite svojo pisno vsebino, da planerček ne bo izgledal tako pust. Če želite izpostaviti pomembni dogodek, zraven besedila dodajte skico oz. ikono in takoj ko boste planer odprli na tisti strani, boste vedeli za katero pomembno obveznost gre.

Ikone studypetals

@studypetals

7. Poživite naslove

Namesto, da samo zapišete naslove, kot je npr. “Seznam opravil”, raje naslov poudarite, da bo privlačen in bo izstopal. Lahko preprosto dodate obrobo ali pa uporabite barve, da bo izgled strani še bolj privlačen.

Naslovi einstein

@eintsein 

8. Pomembne stvari postavite v okvirčke

Okoli seznama nujnih opravil lahko narišete luštkane okvirčke, ki bodo takoj nakazali, da se tam nahaja nekaj pomembnega. Sicer pa… Uporabite okvirčke povsod, kjer želite kakšno stvar poudariti. Možnosti je nešteto … Nekaj preprostih idej, ki jih lahko s kančkom kreativnosti razvijete v prave majhne mojstrovine pa si poglejte na naslednji sliki. 

Okvirji sweetplanit

@sweetplanit

9. Dodajte barvo svojim stranem

Izberite eno ali dve barvi, ki sta vam pri srcu in jih uporabite povsod, kjer lahko. Sama prisegam na cvetlične vzorce. Okrasite lahko prosta mesta na strani ali se omejite na glavo in nogo posameznih strani. Ne pozabite dodati barve tudi pomembnim podatkom ali naslovom v tabelah. Poigrajte se!

Porisan tedenski pregled

Barvne strani

10. Ne puščajte praznih prostorčkov

Prazne prostorčke na straneh zapolnite z naključnimi slikicami ali pa izberite takšne, ki bodo dodale piko na i vsebini določene strani. Ali je ravno poletje, zima? Dodajte ikone in slike, ki opisujejo letni čas. Imate kakšne zabavne dogodke ta teden? Dodajte ikone ali ilustracije, ki vas opominjajo na te super dogodke. 

Popisano in porisano

11. Uporabite različne tipe pisav

Mešanje različnih stilov pisanja je lahko zelo privlačno, sploh če želimo zapisati kakšen motivacijski citat ali preprosto kaj izpostaviti. Pobrskajte po spletu, saj lahko najdemo številne navdihe ter tudi tutoriale kako se lotiti pisanja različnih tipov pisav. Saj veste, da je vsebina takoj bolj privlačna, če se potrudimo in to napišemo s posebno pisavo in najljubšim pisalom.

Pisave

12. Naj naslovne strani mesecev izstopajo

Vsakemu mesecu namenite naslovno stran, ki jo okrasite v kontekstu tekočega meseca. Vaš Bullet planer bo veliko bolj organiziran, hkrati pa bo privlačen na pogled in še raje ga boste prijeli v roke. Okrasite spomladanske mesece s cvetličnimi vzorci, poletnim dodajte videz sončnih dni, jesenskim pisano obarvanost, zimskim pa snežne radosti.

Naslovnica meseca

13. Izberite temo

Če radi čečkate, rišete potem za vsak posamezen teden ali dan izberite določeno temo, ki najbolj povzema tisto obdobje. Mogoče vas bo navdihnilo določeno mesto (spodaj so skicirane prepoznavne znamenitosti Londona), morda vas bo navdihnilo obdobje (seveda boste decembra raje izbrali božične teme 🙂 ali pa boste narisali samo cvetlične motive, ker so vam tako zelo všeč. Če vam je določena tema všeč jo lahko obdržite skozi celotni planer ali pa jo prilagodite svojim potrebam in občutkom.

Tematika christina77star

@christina77star

14. Dodajte fotografije

Ste v fotografski objektiv ujeli nepozabne trenutke? Natisnite fotografije in z njimi polepšajte svoj Bullet planer. Tako boste stranem dodali svojo osebno noto, hkrati pa vas bodo fotografije spominjale na vaše najlepše trenutke. Okoli fotografij se lahko poigrate tudi z različnimi okvirji ali sličicami in tako dopolnite celotni videz strani.

Fotografije ellastudyblr

@ellastudyblr

15. Bullet planer je prostor za izlivanje vaše kreativnosti na papir

Vaš Bullet planerček je lahko tudi vse kaj druga kot samo organizator. Če imate kreativno žilico, ali pa preprosto radi skicirate različne stvari, v svojem planerju namenite nekaj strani izključno temu namenu. Sicer pa se lepe ilustracije podajo vsaki vsebini, zato se z njimi poigrajte tudi pri različnih postavitvah svojih koledarčkov. 

Orhideje craftyenginerd

@craftyenginerd

16. Naj datumi izgledajo bombastično

Izpostavite pomembne datume, ali pa okrasite dnevne preglede z datumi, ki jih lahko okrasite na tisoč in en način. Najdite navdih na spletu ali preprosto dodajte osebno noto vsakemu posameznemu dnevu. Vse spodnje skice lahko uporabite tudi pri okraševanju vaših naslovov, seveda pa preprosto ne pozabite dodati svoje osebne note.

Datumi craftyenginerd

@craftyenginerd

17. Dodajte nalepke in barve

V Bullet planer lahko lepite in dodajate nalepke, ki so vam najbolj pri srcu. Lahko narišete svoje in jih prilepite v planer, ali pa preprosto natisnete takšne, ki so vam všeč na spletu. Tako lahko dodate posebno noto vsaki strani ne samo z lastnimi skicami ampak tudi okrasite strani, da bodo še bolj izstopajoče. Dopolnjevanje strani z nalepkami daje tudi vtis tako znanih Scrapbook albumov, kar daje videz večdimenzionalnosti. 

Barve yolandstudies

@yolandastudies

18. Dodajte svojim rutinam barvo

Velikokrat smo že pisali o pomembnosti rutin. Če boste svoje dnevne rutine beležili tudi v Bullet planerju potem nikakor ne pozabite na barve. Barve dajejo veliko bolj prijeten vtis in dodatno motivirajo za opravljanje načrtovanih korakov v rutini. Vsakemu koraku rutine lahko dodelite svojo barvo in tako že na prvi pogled prepoznate, kaj ste uspeli postoriti in kaj ne. 

Rutina my_blue_sky_design 2

@my_blue_sky_design

19. Beležite vremenske razmere

Ali radi spremljate vreme, si beležite kakšen dan je bil? Uporabite ljubke skice različnih vremenskih pojavov in jih vključite v svoje dnevne preglede. Če vam veliko pomenijo tudi lunine mene, potem ustvarite ikone tudi za njih. Narisane ikone lahko vključite v svoj ključ, tako boste vedno vedeli kakšno ikono uporabiti v danem primeru. Seveda pa lahko ikone tudi prilagajate in spreminjate če dobite kakšen nov navdih. 

Vreme that_journal

@that_journal

20. Okrasite strani z Washi lepilnimi trakovi

Washi lepilni trakovi so podobni navadnim lepilnim trakovom, vendar s to razliko, da jih lahko najdemo v neštetih barvnih kombinacijah in vzorcih. Uporabite lepilne trakove za okrasitev planerčka. Izberite različne vzorce za različne mesece in tako dopolnite strani v celoto. Lahko jih uporabite za izpostavljanje pomembnih podatkov, z njimi oblepite fotografije na katere ste ponosni ali pa jih preprosto prilepite na prazne delčke strani.

Washi visceradolly

@visceradolly

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja