20 nasvetov kako narediti vaš Bullet planer privlačen

Bullet planer

Kadar želimo popolni nadzor, organizacijo in načrtovanje po naši meri, potem moramo obvezno poseči po Bullet planerje. Ti ne držijo skupaj samo našega življenja ampak hkrati nudijo tudi prostor za našo kreativnost in izlivanje le-te na papir v izbranih beležkah. Bullet planerji niso namenjeni samo seznamom opravil, beleženju opomnikov, urnikov in spremljanju naših navad. So vse to a hkrati tudi prostor, kjer lahko brez slabe vesti “čečkamo” po papirju in tako dodamo svoj osebni pečat vsaki strani, ki skrbi za našo organizacijo. Ravno to daje Bullet planerjem ta osebnih pridih in dela te planerčke posebne in drugačne od klasičnih tiskanih verzij.

Zapomnite si – ne potrebujemo strokovne in popolne kreativne žilice. Vse kar potrebujemo je prazni zvezek, beležka in najljubše pisalo. Temu dodamo dobro voljo in željo po ustvarjanju in naš prvi Bullet planer bo že nastajal. Na spletu lahko najdemo nešteto idej in inspiracij, ki nam pomagajo pri oblikovanju lastnega planerčka. Dovolj je, da stranem, ki vsebujejo naš vsakdan dodate le zabavne črte – razdelilnike strani ali pa preprosto uokvirimo pomembna dejanja. Poizkusite naslove poudariti in izpostaviti z narisanimi banerji – pasicami in uporabite barve, da bo izgled še lepši. Idej kako polepšati svoj Bullet planer je veliko, danes pa z vami delim 20 osnovnih idej, ki bodo poskrbeli, da bo vaš planer res izstopal.

1. Uporabljajte banerje (pasice)

Vir: 1 in 2 slika, 3 slika

Majhni banerčki, kot so tile na sliki so super enostavni za risanje (še posebej če najdete navodila, ki nudijo slikovni opis posameznih korakov) in lahko dodajo posebno noto vašim stranem ali seznamom, ki jih pridno ustvarjate v vaših Bullet planerjih. Najprej osvojite osnovne korake, potem boste lahko ustvarili nešteto različnih, prelepih pasic, ki bodo krasile vaše strani.

2. Poizkusite in se igrajte z pasicami

Vir: Slika 1, Slika 2, Slika 3, Slika 4

Ko se spoprijateljite z osnovnimi koraki ustvarjanja pasic, poizkusite ustvariti lastne, kompleksnejše. Za navdih lahko uporabite tudi zgornje. Uporabite jih lahko na vseh straneh, kombinirate jih lahko z datumi in naslovi. Uporabite svojo domišljijo in jih vključite tam, kjer bodo dodatno poudarile vašo vsebino.

3. Naj bodo vaše strani več kot le seznami

Vir: Slika 1

Najbolj preprost način je sestaviti seznam knjig, ki si jih želite prebrati ali seznam krajev, držav kamor želite potovati. S takimi seznami ni nič narobe, vendar lahko vaše sezname pretvorite v prave umetnine, ki bodo privlačne na pogled in dale piko na i vašemu planerju. Sestavite lahko tudi sezname filmov, nadaljevank, … Pustite domišljiji svojo pot. Če ste vsaj malo vešči risanja, potem lahko pripravite vizualne sezname, ki vam bodo ostali v spominu. In ne pozabite – ne rabite biti izšolani slikarji, to je le vaš Bullet planer 😉

4. Poigrajte se z obrobami vaših strani

Vir: Slika 1, Slika 2, Slika 3, Slika 4

Dodajanje obrob stranem je povsem enostavno in strani so takoj videti bolje. Naredite korak dlje z osebnimi skicami in kotičke okrasite vsebini strani in temi primerno. Če boste v planer nalepili lastne fotografije jih obdajte s prelepimi obrobami in jih tako še dodatno izpostavite.

5. Polepšajte svojo vsebino z narisanimi razdelilniki

Vir: Slika 1, Slika 2

Razdelilniki so uporabni ko želimo vsebino na strani ločiti med seboj. Zakaj bi uporabili samo navadne, dolgočasne črte, če pa lahko dodamo svoj pridih in polepšamo vsako stran. Uporabite tudi okrašene črte pod naslovi ali na robovih strani, če želite dodatno zapolniti prazne kotičke na strani.

6. Bullet planer je namenjen risanju in čečkanju

Na Pinterestu boste našli tisoč in eno idejo, ki vam lahko nudijo navdih za vaše čečkarije. Uporabite jih na pravih mestih in tako dopolnite svojo pisno vsebino, da planerček ne bo izgledal tako pust. Če želite izpostaviti pomembni dogodek, zraven besedila dodajte skico in takoj ko boste planer odprli na tisti strani, boste vedeli kaj je tako pomembnega.

7. Poživite naslove

Namesto, da samo zapišete naslove, kot je npr. “Seznam opravil”, raje naslov poudarite, da bo privlačen in bo izstopal. Lahko preprosto dodate obrobo ali pa uporabite barve, da bo izgled strani še bolj privlačen.

8. Pomembne stvari postavite v okvirčke

Okoli seznama nujnih opravil lahko narišete luštkane okvirčke, ki bodo takoj nakazali, da se tam nahaja nekaj pomembnega. Sicer pa… Uporabite okvirčke povsod, kjer želite kakšno stvar poudariti. Možnosti je nešteto …

9. Dodajte barvo svojim stranem

Izberite eno ali dve barvi, ki sta vam pri srcu in jih uporabite povsod, kjer lahko. Sama prisegam na cvetlične vzorce. Okrasite lahko prosta mesta na strani, zgornje in spodnje dele strani, …

10. Ne puščajte praznih prostorčkov

Prazne prostorčke na straneh zapolnite z naključnimi slikicami ali pa izberite takšne, ki bodo dodale piko na i vsebine določene strani.

11. Uporabite različne tipe pisav

Mešanje različnih stilov pisanja je lahko zelo privlačno, sploh če želimo zapisati kakšen motivacijski citat ali preprosto kaj izpostaviti. Po spletu boste našli navdihe in se naučili tudi kakšne nove pisave. Saj veste, da je vsebina takoj bolj privlačna, če se potrudimo in to napišemo s posebno pisavo in najljubšim pisalom.

12. Naj naslovne strani mesecev izstopajo

Vsakemu mesecu namenite naslovno stran, ki jo okrasite v kontekstu tekočega meseca. Vaš Bullet planer bo veliko bolj organiziran, hkrati pa bo privlačen na pogled in še raje ga boste prijeli v roke. Okrasite spomladanske mesece z cvetličnimi vzorci, poletnim dodajte vtis sonca, jesenskim pisano obarvanost, zimskim pa snežne radosti.

13. Izberite temo

Če radi čečkate, rišete potem za vsak posamezen teden ali dan izberite določeno temo, ki najbolj povzema tisto obdobje. Mogoče vas bo navdihnilo določeno mesto (zgoraj so uporabljene prepoznavne znamenitosti Londona), mogoče bo vas navdihnilo obdobje (seveda boste decembra raje izbrali božične teme ane 🙂 ali pa boste narisali samo cvetlične motive. Če vam je določena tema všeč jo obdržite, če ne jo prilagajajte skozi planer.

14. Dodajte fotografije

Ste v fotografski objektiv ujeli nepozabne trenutke? Natisnite fotografije in z njimi polepšajte svoj Bullet planer. Ne, da boste samo dodali osebno noto, hkrati vas bodo fotografije spominjale na vaše najlepše trenutke.

15. Bullet planer je prostor za izlivanje vaše kreativnosti na papir

Vaš Bullet planerček je lahko tudi vse kaj druga kot samo organizator. Če imate kreativno žilico, ali pa preprosto radi skicirate različne stvari, v svojem planerju namenite nekaj strani izključno temu namenu.

16. Naj datumi izgledajo bombastično

Izpostavite pomembne datume, ali pa okrasite dnevne preglede z datumi, ki jih okrasite na tisoč in en način. Najdite navdih na spletu ali preprosto dodajte osebno noto vsakemu posameznemu dnevu. Vse zgornje navdihe lahko uporabite tudi pri okraševanju vaših naslovov.

17. Dodajte nalepke in barve

V Bullet planer lahko tudi lepite in dodajate nalepke, ki so vam najbolj pri srcu. Lahko narište svoje in jih prilepite v planer, ali pa preprosto natisnete takšne, ki so vam všeč na spletu. Tako lahko dodate posebno noto vsaki strani ne samo z lastnimi skicami ampak tudi okrasite strani, da bodo še bolj izstopajoče.

18. Dodajte svojim rutinam barvo

Velikokrat smo že pisali o pomembnosti rutin. Če boste strani z beleženjem svoje rutine dodali tudi v Bullet planer potem ne pozabite na barve. Te še dodatno motivirajo za opravljanje načrtovanih dejavnosti!

19. Beležite vremenske razmere

Ali radi spremljate vreme, si beležite kakšen dan je bil? Uporabite ljubke skice različnih vremenskih pojavov.

20. Okrasite strani z Washi lepilnimi trakovi

Washi lepilni trakovi so podobni navadnim lepilnim trakovom, vendar s to razliko, da jih lahko najdemo v neštetih barvnih kombinacijah in vzorcih. Uporabite lepilne trakove za okrasitev planerčka. Izberite različne vzorce za različne mesece in tako dopolnite strani v celoto.

Preberite tudi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja