Pregled beležk za Bullet planer sistem – Spoznajmo Bullet planer sistem 2. del

Danes bomo pregledali nekaj osnovnih potrebščin, ki jih uporablja večina Bullet planer navdušencev. Ker v naši prelepi Sloveniji marsikaj še ni na dosegu roke, sem poiskala te priljubljene izdelke po tujih spletnih trgovinah, ki omogočajo dostavo tudi v Slovenijo. Seveda naj vas to ne omejuje! Za izdelavo Bullet planerčka potrebujete le kakršnokoli beležko in pisalo, ki vam je trenutno najbolj pri srcu ter dobro voljo in zagon za začetek. Poiščite na slovenskih policah tiste, ki so vam najbolj všeč in jih boste radi prijeli v roke. Če pa boste imeli možnost in vas bo sistem Bullet planerjev “potegnil” potem pa razmislite tudi o nakupu katerega izmed spodnjih izdelkov. Ne ustrašite se – današnja objava je nekoliko daljša. Na koncu vsakega predstavljenega planerja imate povzetek zato lahko hitreje preverite, če je kateri izmed njih pravi za vaše potrebe.


Leuchtturm1917 – TOP izbira med uporabniki!

Leuchtturm1917 so najbolj priljubljene beležke pri Bullet planer uporabnikih. Največkrat boste srečali uporabnike, ki prisegajo na A5 velikost s pikčastimi listi. Pikčaste strani vam nudijo veliko fleksibilnosti, hkrati pa so dovolj “nevidne”, da nas ne bodo motile, ko jih ne bomo potrebovali in bodo dovolj vidne, ko jih bomo potrebovali. Pa poglejmo kaj vse skrivajo te čudovite in priročne beležke.

Prvo kar boste opazili je, da boste na policah spletnih trgovin (mislim, da se jih v Sloveniji ne da kupiti nikjer 🙁 ) našli pestro izbiro barv platnic in sicer kar v 17 barvnih odtenkih. Tako boste zagotovo uspeli najti tudi takšnega, ki bo všeč vam. Platnice so trde in narejene v videzu usnja. Nudijo dobro zaščito, sploh če boste planer veliko prenašali v torbicah in torbah, kjer se lahko mehke platnice začnejo zvijati. Prav tako so dovolj trpežne, da jih lahko obrišete z vlažno krpo. Vse skupaj v celoto poveže elastični trak v enaki barvi, ki čvrsto objame beležko in prepreči odpiranje.

Ko boste odprli beležko, vas bo na začetku pričakala stran, kjer lahko zapišete svoje podatke v primeru, da svoj planerček kje izgubite in tako lahko ta lažje najde svojo pot nazaj v prave roke. No naslednja 3 strani pa so namenjene vam, dragi Bullet fani. V teh beležkah najdemo že pripravljene strani s kazalom, kamor boste lahko beležili strani in naslove tem, ki se bodo nahajale v vašem planerju.

V nadaljevanju najdemo kar 249 oštevilčenih strani, kjer boste lahko pregledovali svojo preteklost, urejali svojo sedanjost in organizirali prihodnost. Glede na to, da sistem Bullet planerčkov sloni na kazalu in oštevilčenih straneh, je to lep dodatek, da vam ne bo potrebno vsake strani oštevilčiti na roke. Zadnjih 8 strani lahko tudi iztrgate brez težav iz planerja, če bi slučajno na poti morali s kom deliti kakšne podatke.

Barva listov je rahlega kremastega odtenka, in sicer bi barvo lahko uvrstili med Moleskine in Rhodia beležkami (več o njih nekoliko kasneje). Barva ni ne pretemna in ne presvetla ampak ravno prava za beleženje in pregledovanje vaših obveznosti. Razdalja med posameznimi pikami je 0,5 cm. Pike so ravno dovolj majhne, da ne bodejo v oči, ampak dovolj vidne, da so uporabne pri pisanju in risanju.

Novejše izdaje Leuchtturm1917 beležk imajo vpeta dva trakova za označevanje strani in sicer enega črtastega in drugega enobarvnega. Material trakov je kvaliteten, se ne razteguje in ne para, kar je resnično uporabno, ko trakove stalno premikamo in se hitro radi razparajo.

Na zadnji strani bomo našli priročen žepek, v katerega si lahko shranite nalepke, slike, ravnilo ali karkoli želite. Dodane so tudi nalepke, ki jih lahko nalepite na zunanjost planerja, tako na naslovnico, kot na stranski del. Predvsem takšno označevanje pride prav, kadar imamo več planerjev za različne namene.

Za te beležke lahko uporabite najrazličnejša pisala, tudi nalivna peresa. Papir je resnično kvaliteten in tehta 80g, zato boste le v redkih primerih zaznali prehajanje črnila skozi papir. To se lahko zgodi le pri uporabi resnično mokrih pisal in flomastrov. Kljub temu pa lahko na drugi strani opazimo zapise predhodne strani. To je pomemben podatek za tiste, ki gledajo le na to, da strani ne prepuščajo pisal, ko pa opazijo, da se lahko na drugi strani medlo opazi zapise predhodne strani, postanejo razočarani. Osebno mene to ne moti, saj ni toliko moteče, ko popišete naslednjo stran. Kako izgleda, ko pride pisalo na drugo stran in kako se vidi prepuščanje lahko pogledate s klikom na desno sličico.

Povzetek

 • najbolj priljubljen izdelek med Bullet planer navdušenci
 • mogoče je prehajanje črnila ob uporabi “mokrih” pisal
 • rahla opaznost napisane vsebine na drugi strani lista
 • velikost A5 (14,5 x 21,0 cm)
 • elastika za zapenjanje trdih platnic v barvi planerja
 • 80 g papir
 • 249 oštevilčenih strani
 • 8 strani, ki jih lahko iztrgamo
 • 3 strani s kazalom
 • žep na zadnji strani
 • 2 trakova za označevanje strani
 • stran z osebnimi podatki
 • nalepke za arhiviranje
 • na voljo v več različicah: brezčrtni, črtasti, karirasti in pikčasti
 • na voljo v 17 barvah
 • nedostopni v Sloveniji
 • kupite jih lahko v:

Blitsy.com – 19,36€ (dostavljajo v Slovenijo, brezplačna poštnina nad 50€, spoznajte posamezne izdelke s klikom na pomanjšano sličico, preverjena stran!)

 


Amazon.de – od 13,27€ (+ poštnina 7,5€ + 2,5€ na vsak kilogram poštne pošiljke)


Moleskine – cenejša izbira

Verjetno marsikdo pozna te kultne beležke in zvezke. V preteklosti smo že predstavili nekatere njihove datumsko označene planerje (Mesečni in tedenski Moleskine planerjiDnevni planerji in posebne izdaje Moleskine), danes pa si bomo ogledali beležke, ki so primerne za Bullet navdušence. Izbira med Moleskine beležkami s pikčasto notranjostjo je veliko manjša, kot pri Leuchtturm1917. Sicer pri tem podjetju lahko najdemo beležke v več velikostih, vendar veliko manjši barvni izbiri.

Moleskine dotted 1

Večina planerjev, ki jih lahko trenutno najdemo na spletu ima mehke platnice, podobno kot pri večini drugih znamk, v videzu usnja. Za Moleskine kolekcije je značilno, da imajo lepo zaobljene robove platnic in listov, kar pripomore k temu, da se ob rednem nošenju po torbicah, stranice počasneje zvijejo ali morebiti tudi raztrgajo. Vse skupaj dobro zapre elastični trak, ki je enake barve kot zunanjost beležke.

Tudi tukaj nas na prvi strani pričaka stran, ki omogoča zapis osebnih podatkov, v primeru, da beležko pozabimo kje na poti. V nadaljevanju nas pričaka 192 strani (96 listov) s pikčastim vzorcem. Z razliko od Leuchtturm1917 strani niso oštevilčene. Pike so v velikosti 0,5 cm in so vidne ravno dovolj, da nas ne motijo pri pregledovanju in branju, vendar dovolj vidne, da jih lahko uporabimo pri pisanju in risanju. Barva listov je slonokoščene barve, torej nekoliko bolj temnejša kot pri Leuchtturm1917, vendar ne moti pri samem pisanju in branju.

Moleskine dotted 1V notranjosti nas pričaka trak za označevanje strani, ki je enake barve, kot sama zunanjost beležke. Na koncu lahko najdemo 12 strani, ki jih preprosto iztrgamo če bi želeli s kom deliti kakšne podatke. Na zadnji platnici prav tako kot pri vseh Moleskine beležkah in planerjih najdemo tudi kvaliteten žep, kamor lahko shranimo nalepke, posamezne lističe, slike, vse kar vam srce poželi. Všeč mi je, da ima ta žep z razliko od konkurence, stranice v enaki barvi, kot je celotni planer. Je kvalitetno narejen in se ne strga kar tako.

Za te beležke je značilno, da so listi nekoliko tanjši (70g) od Leuchtturm1917 (80g). To pomeni, da lahko ob uporabi res tekočih nalivnih peres in ostalih pisal, črnilo preide preko lista. Prav tako je zaradi debeline mogoče opaziti nekoliko več besedila iz druge strani. Če boste uporabljali klasična pisala potem je Moleskine prava izbira za vas, v nasprotnem primeru se ob uporabi flomastrov, nalivnih peres in podobnih pisal lahko zgodi, da vas bodo na drugi strani pričakale pike črnila. Prav tako se je na nekaterih testih blogerjev izkazalo, da ob uporabi res mokrega pisala, se to lahko razpaca po strani na kateri pišemo. Za ogled večje slike, kjer lahko opazite morebitno prehajanje črnila, kliknite z desnim klikom na sliko in odprite v novem zavihku. (Vir: No Pen Intended)

Kljub temu se mi zdi Moleskine odlična beležka za Bullet planerje. Ob uporabi pravilnih pisal bo izgledal Bullet dnevnik v Moleskine beležki odlično. Všeč mi je, da je cena veliko bolj dostopna, prav tako lahko nekatere modele Moleskine beležk najdemo tudi na naših policah. Če resnično želite začeti z pikčastimi stranmi, potem bo Moleskine prava izbira za vas!

Povzetek

 • mogoče je prehajanje črnile ob uporabi flomastrov in nalivnih peres
 • rahla opaznost napisane vsebine na drugi strani lista
 • žepna velikost (9 x 14 cm), large (13 x 21 cm), xlarge (19 x 25 cm)
 • elastika za zapenjanje mehkih platnic v barvi planerja
 • 70 g papir
 • 192 neoštevilčenih strani
 • 12 strani, ki jih lahko iztrgamo
 • ojačan žep na zadnji strani v barvah beležke
 • 1 trak za označevanje strani
 • stran z osebnimi podatki
 • na voljo v več različicah: brezčrtni, črtasti, karirasti in pikčasti
 • dostopni tudi v Sloveniji
 • kupite jih lahko v:

Bookdepository.com (Brezplačna poštnina v Slovenijo!! Tudi nešteto knjig v angleškem jeziku 😉 
buy the book from The Book Depository, free delivery

Mimovrste.com (Slovenska spletna trgovina, poiščite “Moleskine pike” ali “Moleskine pikasta”.)


Rhodia Rhodiarama

Rhodia izvira iz Francije. Svoje prve beležke in zvezke so začeli ustvarjati že daljnega leta 1934 in vse od takrat je ostala prepoznavna barva njihovih izdelkov oranžna. Seveda so od takrat svojo ponudbo močno razširili, zato lahko danes posežemo tudi po njihovih beležkah s pikčastimi stranmi, ki so tako priljubljene med Bullet privrženci.

Pikčaste beležke lahko najdemo v kolekciji Rhodiarama. To kolekcijo dela posebno ravno pestra izbira barv, saj lahko najdemo beležke kar v 16 različnih barvnih odtenkih, kar se močno približa izbiri pri Leuchtturm1917. Beležke so na voljo v dveh klasičnih velikostih in sicer A5 in A6, ter imajo mehke platnice. Platnice imajo videz usnja, vse skupaj pa dopolnjuje elastični trak za zapiranje v prepoznavni oranžni barvi. Na platnici je tudi vtisnjen logo Rhodia. Stranice so zaobljene in tako boste z manj skrbi lahko prenašali to beležko tudi v torbicah. Ker so platnice nekoliko tanjše, lahko svojo beležko zaščitite tudi z prilagojenimi mapami.

V notranjosti ni klasične začetne strani kamor bi lahko vpisali svoje podatke. Lahko pa seveda kot “Bullet profi” okrasite začetno stran in sami dodate stran z osebnimi podatki. Beležka je sestavljena iz 160 strani (80 listov), v slonokoščeni barvi, vendar svetlejši kot pri Moleskine beležkah. Pike so pri tej beležki nekoliko močnejše, vendar še vedno dovolj majhne, da ne motijo pri samem prebiranju. Postavitev pik je klasična 5 x 5 mm.

Kot večina vseh beležk ima tudi Rhodia trak za označevanje strani, ki je v njihovi prepoznavni oranžni barvi. Trak je v primerjavi z ostalimi nekoliko slabše kvalitete in se lahko hitreje razcefra, razen če ga vsakič pazljivo zavihamo v notranjost. Prav tako lahko tudi pri teh beležkah najdemo na zadnji strani ojačan žep za shranjevanje malenkosti. In lej ga zlomka, tudi ta je v njihovi prepoznavni oranžni barvi 🙂

Prednost te beležke je v tem, da ima nekoliko debelejši papir kot preostali predhodni beležki, in sicer 90g. Papir je zelo gladek, zato nobeno pisalo ne bi smelo predstavljati težav pri tekočem pisanju. Prednost debelejšega papirja je, da lahko v tej beležki uporabljate brez skrbi tudi nalivna peresa. Le v redkih primerih je možnost, da bi črnilo prešlo preko lista. Prav tako se ob normalnem pritisku napisana vsebina ne bi smela preveč videti iz druge strani. Test spodaj je bil opravljen na črtasti različici enake beležke iz kolekcije Rhodiarama (Vir: The Pencilcase Blog)

Povzetek

 • prijazen papir tudi za bolj tekoča nalivna peresa
 • skoraj neopazna napisana vsebina na drugi strani lista
 • A5 velikost (14,5 x 21 cm), A6 velikost (8,5 x 12 cm)
 • elastika za zapenjanje mehkih platnic v ornažni barvi
 • 90 g papir
 • 160 neoštevilčenih strani
 • ojačan žep na zadnji strani v oranžni barvi
 • 1 trak za označevanje strani v oranžni barvi
 • na voljo v pikčasti in črtasti različici
 • nedostopni v Sloveniji (včasih so bili nekateri izdelki na voljo v papirnicah Leonardo in v E.Leclerk vendar ne vem če so bile v ponudbi tudi te beležke)
 • Kupite jih lahko v:

Blitsy.com (dostavljajo v Slovenijo, brezplačna poštnina nad 50€, spoznajte posamezne izdelke s klikom na pomanjšano sličico, preverjena stran! Cene se gibljejo 16,46€ za A5 velikost in 12,34€ za A6 velikost)

 Dingbats* – resnično prijazen do vseh vrst pisal

Dingbats* je verjetno najmanj poznano ime med vsemi predstavljenimi beležkami, kar me preseneča saj se lahko kmalu izkaže za ene najbolj primernih beležk pri Bullet planerjih (zakaj bom razložila v nadaljevanju). Gre za podjetje iz Libanona in obstaja vse od začetka leta 1800. Svojo ponudbo so kot marsikdo drug razširili in nam ponudili kolekcijo izdelkov, ki so na voljo s pikčastimi stranmi. Pa na kratko poglejmo te planerčke.

Te kolekcije ne navdušujejo toliko z barvami, vendar svojo noto dodajo vtisnjeni vzorci na platnicah. Izdelki so na voljo v 7 različnih barvah, predvsem v temnejših odtenkih. Na platnicah ima vsaka izmed barv vgravirano svojo žival. Izbor platnic, ki so na voljo si poglejte v spodnji galeriji. Platnice so mehke, v videzu usnja, vse skupaj pa lahko spnemo s črnim elastičnim trakom. Z razliko od ostalih predstavljenih izdelkov imajo ti planerji tudi elastični trak, kamor lahko varno spravite svojo pisalo in tako bo vedno z vami na poti.

Pa poglejmo v notranjost teh zanimivih planerjev. Na začetku takoj opazimo, da je notranjost usklajena z vzorcem iz platnice. Kot primer bom uporabila notranjo stran rdečega planerčka, ki ima vzorec kengurujevih stopal (seveda imajo ostali planerčki svoje vzorčke 🙂 Prva stran v notranjosti je namenjena vpisu osebnih podatkov, če se slučajno planerček izgubi.

V nadaljevanju lahko najdemo 192 strani s klasičnim pikčastim vzorcem v velikosti 5 x 5 mm. Tudi tukaj so pike dovolj vidne, da nas usmerjajo pri pisanju, vendar dovolj majhne, da nas ne motijo, ko jih ne potrebujemo. Strani sicer niso oštevilčene, vendar lahko v kotičkih najdemo vzorec rožice, ki bo mogoče za koga moteč, za druge pa spet lep dodatek k stranem. Za označevanje strani je na voljo trak, ki je prav tako kot ostali dodatki v črni barvi.

Papir je svetle, rahlo kremaste barve in je resnično gladek za lažje pisanje. In kaj ima ta planer drugačne kot ostali podobni izdelki? Prav vsi listi se lahko na preprost način iztrgajo, z razliko od ostalih podobnih izdelkov, kjer so iztrganju namenjene le zadnje strani. To sicer ni moteče in linija, kjer se papir lahko iztrga ni vidna, dokler res podrobno in od blizu ne preverite strani. Mogoče bo komu to dodaten plus pri izbiri. Seveda ima tudi ta planer na koncu dodan žep za shranjevanje malenkosti. Všeč mi je, da je tudi ta žep okrašen v vzorcu celotnega planerja in se mi zdi, da lepo sovpada z celotnim dizajnom.

In zakaj menim, da zna ta planer postati hit med Bullet ljubitelji. To znamko odlikuje kar 100 gramski, resnično kvaliteten papir. In prednost te debeline je ta, da bo kos vsakemu pisalu, tudi tistim najbolj tekočim! Mogoče je edino opaziti na drugi strani zapis, ki je bil napisan z debelim flomastrom. Pisala dobro tečejo, napisana vsebina pa se hitro posuši in se ne razliva po listu (vir: The Well-Appointed Desk).

Povzetek

 • najmanj poznan izdelek med Bullet uporabniki
 • super kvaliteten in debel papir, ki ne prepušča črnila
 • vsebina iz predhodne strani se na drugi strani lista ne opazi, le v primeru uporabe res debelih flomastrov se lahko malo opazi
 • velikost A5 (16 x 21.5 cm), velikost A4 (21,5 x 30 cm)
 • elastika za zapenjanje mehkih platnic v črni barvi
 • elastika v črni barvi za prenašanje pisala
 • 100 g papir
 • 192 neoštevilčenih strani
 • vse strani lahko iztrgamo
 • žep na zadnji strani
 • 1 trak za označevanje strani v črni barvi
 • stran z osebnimi podatki
 • na voljo v več različicah: brezčrtni, črtasti, karirasti in pikčasti
 • na voljo v 6 barvah
 • nedostopni v Sloveniji
 • kupite jih lahko v:

Amazon.co.uk (Amazon angleška stran)


Čestitam vsem, ki ste se prebili do zaključka objave 🙂 Tokrat je bila objava res nekoliko daljša, vendar upam, da sem vsaj malo pomagala pri izbiri vaše beležke, ki jo boste uporabljali za Bullet planer sistem. Kot že rečeno pa ne potrebujete nobenih specialnih beležk, da bi začeli z ustvarjanjem svojega planerja. Vzemite v roke tistega, ki je vam najbolj pri srcu in boste v njem želeli beležiti in organizirati svoje življenje.

Serija objav Spoznajmo Bullet planer sistem

Spoznajmo Bullet planer sistem 1.del

Pregled beležk za Bullet planer sistem 2. del

Osnove Bullet planer sistema 3. del

Različice kazala in dodatno označevanje vsebine 4. del

Dnevnik prihodnosti in njegove različice 5. del

Mesečni pregled – inspiracije in ideje 6. del

Pripravimo ključ za označevanje obveznosti 7.del

Dnevni pregled – ideje in inspiracije 8. del

Tedenski pregled – alternativa dnevnemu načrtovanju 9. del