Busy B tedenski planer – luštni in kompletni planerčki iz otoka

Verjetno v naši mali Sloveniji Busy B planerji niso zelo poznani. Zato sem se odločila, da vam predstavim tudi te luštne vendar zelo priročne planerčke, ki vas lahko spremljajo skozi vaše leto. To angleško podjetje sta ustvarili dve mami, ki sta si želeli svoje družinsko življenje urediti in tako so nastali prvi planerji za organizacijo vseh obveznosti njune družine. Hitro je podjetje začelo rasti in kmalu se je skupinica povečala. Njihovi planerji so sedaj nagrajeni izdelki, ki so dostopni širom sveta. Tudi nam 🙂

Svoj Busy B tedenski osebni planer za leto 2017/2018 lahko najdete tukaj.

Busy B

Podjetje izdeluje številne priročne planerje in organizatorje, ki nam lahko pomagajo skozi urejeno življenje. Kolekcije pa ne vključujejo le planerčkov, ampak lahko pri njih najdemo tudi ujemajoča se pisala, številne ljubke označevalce strani, samolepilne lističe, mape, zvezke in še marsikaj druga. Kolekcije so razdeljene v tri skupine in sicer Busy B, ki vključuje planerčke, organizatorje in dodatke za organizacijo časa, Baby B kolekcijo, ki vključuje albume, spominske knjige za vaše majhne zaklade in dnevnike za nosečnice, ter kolekcija Bride to B, ki vključuje načrtovalnike in organizatorje za vse bodoče neveste.

Danes bi se rada osredotočila predvsem na osnovno kolekcijo, torej na splošne organizatorje. Z vami bom delila skrivnosti osebnega planerja, ki pride prav tudi vsem mamica, ki imajo manjše in večje otroke. Seveda moram takoj na začetku povedati, da ta planer ni namenjen samo mamicam, ampak tudi vsem, ki imajo striktno radi organiziran svoj vsakdan. Danes bomo spoznali Busy B tedenski planer. Pa poglejmo kaj v sebi skrivajo ti ljubki planerji iz kolekcije Busy B.

Busy B tedenski osebni planer 2017/2018

Svoj Busy B tedenski osebni planer za leto 2017/2018 lahko najdete tukaj.

Prvo kar mi je všeč pri tem planerju je, da paše v vsako malo večjo torbico. Dimenzije so namreč priročne in sicer 15 x 21.5 x 1,6 cm, torej A5 velikost, da si boste lažje predstavljali. Tudi teža ni pretirana, saj tehta približno 390 g. Ta planer ima tedenske preglede in poteka od avgusta 2017 do decembra 2018.

Kvaliteta tega planerja se vidi že po naslovnici, saj so platnice iz umetnega materiala v videzu usnja, kar pride zelo prav če planer prenašamo s seboj. Trše platnice se počasneje uničijo, notranjost pa ščitijo pred zvijanjem. Na naslovnici je tudi preprost napis in letnice, ki so vtisnjene z lepimi zlatimi črkami. V kontrastu z mornarsko modrimi platnicami so viola elastika, ki dobro skrbi za zapiranje planerja, trak za označevanje tekočih strani in majhna elastika, kamor lahko shranimo svojo pisalo, da bo vedno pri roki. Prav tako je v viola barvi notranjost platnic in notranje strani.

Letni koledar 2017/2018

Kot v vsakem planerju bomo tudi v tem najprej našli stran z osnovnimi podatki lastnika planerja. Temu nato sledi letni pregled, ki vključuje mesece od avgusta 2017 do decembra 2018. Pri letnem pregledu mi je všeč to, da za vsak dan dopušča nekaj prostora za beleženje res nujnih datumov in obveznosti. Na teh straneh pa najdemo tudi nekaj prostora za beleženje, recimo svojih letnih ciljev. Letnemu koledarju sledi stran z urniki. Tukaj lahko beležimo urnike svojih otrok, planer je pa seveda uporaben tudi za študente, kjer lahko beležijo svoje študijske obveznosti.

Pomembni datumi

V nadaljevanju lahko najdemo stran s pomembnimi datumi, informacijami, ki jih ne smemo pozabiti. Ta stran se ponovi tako na začetku kot na koncu planerja. In kaj skriva posebnega ta stran? Žepek, kamor lahko zataknete recimo vabila, napotnice za zdravnika, oziroma vse kar vam mora biti pri roki, ko boste to najbolj nujno potrebovali. Sama na tej strani beležim stvari, kot so npr. oddaj poročilo iz vaj, naredi to seminarsko, reši to nalogo ipd. Ko določeno stvar opravim jo preprosto odkljukam, saj mi je to ljubše kot črtanje opravljenih obveznosti.

Mesečni koledar

In kako so datumsko označene strani razdeljene v tem planerju? Najprej nam nudi mesečni pregled, s prostorom za beleženje pomembnih, dogodkov, datumov in vsega, kar želimo nujno izpostaviti. Sama najraje uporabljam pisala različnih barv, vsaki barvi določim svoj pomen. Ena barva za delo, druga barva za šolo, tretja za ostale nujne stvari, četrta za proste dni itd. Mesečni pregled ima ob koledarju tudi prostor za beleženje pomembnejših podatkov ali pa preprosto za beleženje svojih mesečnih ciljev.

Tedenski koledar

V nadaljevanju sledijo tedenski pregledi. In kaj je najbolj zanimivo in uporabno pri tem planerju? Na levi strani imamo klasičen tedenski pregled, kjer lahko beležimo svoje obveznosti in nujne stvari. Na desni strani pa ta planer omogoča beleženje dodatnih stvari v treh stolpcih za vsak posamezen dan v tekočem tednu. To stran lahko uporabite po svojih željah. Mamice lahko te stolpce uporabijo za beleženje otrokovih dejavnosti. Sama uporabljam te stolpce za beleženje delovnih dni, organizacijo svojega bloga in beleženje svoje vadbe. Najbolje je, da lahko te stolpce prilagodite čisto svojim potrebam. Beležite lahko recimo prehrano, vpišete lahko svoje dnevne cilje, v glavnem vse kar vam srce poželi. A ni to super rešitev za vse organizirane ljudi 🙂 ? Kot smo vajeni iz mesečnega pregleda, lahko tudi tukaj najdemo vrstice za dodatne beležke. Na vrhu pa nas skozi spremljajo mini mesečni koledarji za tekoč mesec in prihajajoči mesec, ter podatek v katerem tednu leta smo. Meni je res všeč ta postavitev, pa vam?

Nakupovalni seznami

In kakšne bonbončke še skriva ta super planer? Na koncu najdemo kar nekaj strani, kjer lahko zabeležimo recimo svoje nakupovalne sezname. In veste kaj je najboljšega pri tem? Te lističe lahko preprosto iztrgamo iz planerja in jih nesemo s seboj v trgovino ali pa preprosto z magnetom pritrdimo na hladilnik, obesimo v delovno sobo ipd. Lističi omogočajo obojestransko beleženje zato jih lahko uporabimo vsaj dvakrat 🙂

Rojstni dnevi

V planerju bomo lahko našli tudi strani za beleženje rojstnih dni. Te strani so razdeljene na posamezne mesece, vsak mesec pa tudi na posamezne dni. Tako lahko natančno zabeležimo vse pomembne rojstne dni, ki jih nočemo pozabiti. Saj vem, da danes družabna omrežja omogočajo pomnjenje teh osebnih praznikov, pa vendar jih sama rada beležim tudi v planer in jih imam vedno s seboj v torbici.


1 thought on “Busy B tedenski planer – luštni in kompletni planerčki iz otoka”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja