Cozi – super spletni planer za organizirano mamico in super očka

Ali težko krmarite med vsemi družinskimi obveznostmi? Ali imate radi zabeležene vse aktivnosti svojih otrok? Pišete sezname, da ničesar ne pozabite nakupiti? Potem bo mogoče postal vaš najboljši prijatelj Cozi planer za celotno družino. Na voljo je tako spletna aplikacija, kot tudi aplikacija za Android in iOS operacijske sisteme. Pa poglejmo kaj zmore Cozi planer.

Cozi je obvezen planer za vsako organizirano mamico in super očka. Na voljo je tako brezplačna različica (z oglasi), kot tudi plačljiva različica Cozi Gold (spodaj preverite kakšna je razlika). Kaj dela to aplikacijo posebno je to, da vam nudi več področij v samo eni aplikaciji. Omogoča spremljanje in urejanje osebnih koledarjev za vsakega družinskega člana, nakupovalni seznam, seznam obveznosti in še marsikaj druga, kar bomo spoznali v nadaljevanju. Cozi je večkrat nagrajena aplikacija, med drugim tudi iz strani mam, kar priča da ne gre za “samo še eno aplikacijo za organizacijo časa”.

Cozi super pripomoček

Spletna in mobilna aplikacija

Seveda bo potrebno najprej obiskati Cozi spletno stran in se registrirati. Po registraciji bomo dobili dostop do nadzorne plošče iz katere lahko urejamo vse podrobnosti, ki so bistvene za organizacijo obveznosti družine. Za začetek lahko dodate tudi sliko svoje družine, tako bo izgled strani še lepši 😉 Vse podatke glede vaše družine lahko uredite v nastavitvah. Dodate lahko podatke za sebe, partnerja in za vse otroke. Tudi svojega 4 nožnega prijatelja lahko dodate med družinske člane (tudi kužki in mucke imajo svoje obveznosti ane 🙂 Pod nastavitvami imate možnost nastavljanja vseh mogočih pogledov, spremenite lahko barve za posamezne družinske člane in še marsikaj druga. Če bi želela opisati vse bi lahko napisala kar knjigo, zato kar pogumno poglejte pod nastavitve in si aplikacijo prilagodite tako, da bo všeč vsem. Po opravljeni registraciji ne pozabite naložiti aplikacije tudi na mobilne naprave.

Cozi

Domača stran

Na domači strani, kot pove že ime, bomo našli pregled vseh obveznosti. Tako najdemo na prvi strani koledar, objave iz dnevnikov, seznam obveznosti in nakupovalne sezname. Skratka pregled vsega pomembnega 🙂

Koledar

Stran s koledarji je razdeljena na dnevni, tedenski in mesečni pregled. Potem ko smo dodali družinske člane in jim določili svoje barve, lahko v koledar dodajamo obveznosti za vsakega posameznega člana. Preprosto v vrstici za dodajanje dogodkov najprej vpišete ime člana in njegovo obveznost, ter kasneje tudi določite časovnico obveznosti. Tako boste v koledarju takoj po barvi prepoznali kakšno obveznost ima določen družinski član. Koledar lahko tudi natisnete in obesite na vidno mesto.

 • Poglejte kaj počnejo ostali družinski člani in kdaj morajo biti kje s pomočjo skupnega koledarja, kjer ima vsak član svojo barvo
 • Nastavite opomnike in jih delite preko e-pošte z družinskimi člani, da ne pozabijo na svoje obveznosti
 • Organizirajte aktivnosti, sestanke, šolski urnik, predavanja in treninge v eni aplikaciji

Nakupovalni seznami

Na strani z nakupovalnimi seznami lahko dodajamo vse mogoče sezname naših nakupov. Preprosto poimenujemo seznam, kot so naprimer hrana, izdelki za dom ipd. in dodamo stvari, ki jih moramo nakupiti. Vse sezname lahko tudi natisnemo in jih seveda nesemo s seboj, da ničesar ne pozabimo 🙂 Kolikokrat se zgodi, da pridemo iz trgovine in se spomnimo kaj vse smo pozabili nakupiti. No s pomočjo nakupovalnega seznama se to več ne bo dogajalo.

 • Sestavite nakupovalne sezname in se odpovejte lepljivim lističem in iztrganim listom papirja
 • Posredujte seznam družinskemu članu, ki je trenutno v trgovini in ga tako opomnite kaj potrebujete za kosilo
 • Sestavite lahko tudi sezname za praznična darila, šolske potrebščine ipd.
 • Če uporabite velike črke (v spletni aplikaciji) ali v mobilni aplikaciji pridržite ime izdelka in preuredite prikaz, boste lahko sestavili tudi kategorije (npr. hrana, čistila, kozmetika,…) in v njih dodali posamezne izdelke.

Seznam obveznosti

Stran z “To-do” obveznostmi, že kot ime pove, nudi beleženje vseh obveznosti na katere ne smemo pozabiti. Za vsakega člana lahko sestavimo svoj seznam. Pod zavihkom Tips si poglejte kako lahko oblikujete sezname, da bodo ti vidni recimo na koledarju. Tudi te sezname lahko natisnete in shranite na vidno mesto.

 • Enostavno spremljajte obveznosti, ki jih morajo družinski člani opraviti
 • Sestavite sezname opravil za vse kar potrebujete – knjižni seznam, seznam oblačil in pripomočkov za dopust ipd.
 • Dodajte datum do kdaj mora biti obveznost dokončana in avtomatsko se bo ta prikazala na koledarju (ker je aplikacija trenutno na voljo samo v angleškem jeziku, preprosto dodajte obveznosti by m/d, kjer m pomeni mesec in d pomeni dan)

Načrtovanje obrokov

Stran za načrtovanje obrokov nam omogoča načrtovanje prehrane za vse dni v letu. Preprosto dodate zajtrk, kosilo, večerjo ter prigrizke in tako imate pred seboj tudi seznam hrane, ki jo morate nakupiti. Ta stran nam omogoča tudi dodajanje receptov. Seznam sestavin za določene recepte lahko preprosto pretvorite v nakupovalni seznam, da kakšne sestavine ne pozabimo v trgovini 🙂 Recimo, da ste našli recept, ki ga želite preizkusiti jutri za kosilo. Preprosto zabeležite recept, dodajte recept v koledar pod kosilo in natisnite nakupovalni seznam za nakup sestavin. Tako preprosto je 🙂

 • Shranite recepte, načrtujte svoje obroke in dodajte potrebne sestavine v nakupovalni seznam
 • Dostopajte do svojih receptov iz vseh naprav, tudi ko ste v trgovini in želite preveriti nakupovalni seznam sestavin na mobilnem telefonu

Družinski dnevnik

Družinski dnevnik, kot ime pove, nudi prostor za beleženje vaših skupnih trenutkov. Preprosto dodajte kakšno fotografijo, recimo iz skupnega izleta, ter opis vaših lepih skupnih trenutkov. Tako boste na enem mestu imeli shranjene vse vaše pomembne skupne dejavnosti in trenutke.

 • Shranite svoje skupne trenutke in nikoli ne pozabite na njih
 • Delite svoj družinski dnevnik tudi z ostalimi člani in bližnjimi prijatelji

Cozi Gold

Cozi Gold nudi nekoliko več opcij kot sama brezplačna različica. Nakup je možen preko spletne aplikacije ali direktno tudi preko mobilne aplikacije. Za dodatnih 22,34€ na leto boste prejeli sledeče dodatke, ki jih opisujemo v nadaljevanju.

Mesečni koledar

Med drugim lahko v mobilni aplikaciji s plačljivim paketom pregledujemo tudi mesečni koledar, ki v brezplačni različici ni na voljo (na spletni aplikaciji je mesečni koledar vključen v brezplačno različico).

Brez reklam

Plačljiva verzija Cozi Gold odstrani vse reklame, ki so lahko moteče, hkrati pa porabljajo dodatni prostor, kjer bi lahko pregledovali svoje dnevne obveznosti.

Opomnik za spremembe v koledarju in več opomnikov

Plačljiva različica omogoča obveščanje družinskih članov, ko spremenimo obveznosti v koledarju in tako posreduje aktualne podatke. Cozi Gold omogoča tudi nastavitev do 3 opomnikov za določeno obveznost.

Aktivni nakupovalni seznam

V mobilni aplikaciji lahko aktivirate aktivni nakupovalni seznam, ki vam omogoča, da ko izdelek dodate v košarico, tega označite in se bo pomaknil navzdol po seznamu. V brezplačni različici imate možnost poizkusiti aktivni nakupovalni seznam trikrat, nato vas bo aplikacija opozorila, da za nadaljnjo uporabo tega dodatka potrebujete Gold različico. Standardni nakupovalni seznami pa bodo seveda ostali brezplačni.

Imenik

Stran z imenikom je na voljo le v Cozi Gold paketu. V imenik lahko dodajmo vse kontakte, ki so bistveni za celotno družino. Dodate lahko podatke o zdravniku, zobozdravniku, šole ipd. Direktno lahko naložite tudi kontakte iz svojih mobilnih naprav.

Rojstni dnevi

Tudi ta stran je na voljo v plačljivi različici. Verjetno že ime govori za sebe. Tukaj lahko shranimo vse bistvene rojstne dni, ki so pomembni za celotno družino.


Kakšna se pa vam zdi aplikacija? Jo že uporabljate in kakšne so vaše izkušnje? Delite z menoj svoje izkušnje v komentarjih.

Cozi

2 thoughts on “Cozi – super spletni planer za organizirano mamico in super očka”

 1. Hvala za deljeno informacijo. Bom preizkusila aplikacijo in poročala o rezultatih. Sama imam dva šoloobvezna otroka, ki hodita v glasbeno šolo in trenirata nogomet, zato je načrtovanje šolskih in obšolskih dejavnosti skoraj nuja.

  Lep pozdrav,
  Meta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja