Erin Condren Life Planner 2018 – Super planer za najbolj organizirane

Erin Condren Life Planner za prihajajoče leto 2018 so verjetno najbolj prilagodljivi planerji na vsem tržišču organizatorjev našega življenja. Erin Condren, mamica dveh otrok, je iz svojega hobija izdelave kartic in daril za prijatelje razvila eno najbolj prepoznavnih podjetij (seveda kar se tiče planer industrije) na ameriških tleh. Svoj prvi Life Planner je izdala leta 2007 tako, da lahko sedaj spremljamo že njeno 11. različico tega super planerčka. In zakaj so ti planerji top izbira za vse? Preverite v nadaljevanju … 🙂 Kaj vse vam ponuja ta super planer si na hitro lahko pogledate v spodnji video predstavitvi. Vse dodatke, ki so predstavljeni bomo spoznali nekoliko kasneje, vendar prvo namenimo svoj čas pregledu teh ljubkih planerjev. 

Danes bo objava nekoliko daljša, saj je ta planer reeeees poln presenečenj. Upam, da bodo všeč tudi vam, ker meni so bombastični in mislim, da si zaslužijo še tako (pre)dolg prispevek. 

Če naročate prvič pri Erin Condren ne pozabite klikniti TUKAJ, saj boste ob prvem nakupu samo preko te povezave prejeli 10$ popusta!

 

Platnice

V kolekciji Life Plannerjev boste našli nešteto različic platnic, ki so seveda prilagodljive vašim željam in potrebam. Med koliko videzi zunanjosti lahko izbirate? Verjamete ali ne, vendar izbor zaobjema skoraj 90 različic platnic! Tako lahko izbiramo med številnimi barvnimi vzorci, katerim lahko prilagodimo tudi barvne odtenke, naslovnicami z različnimi motivacijskimi sporočili ali LUXE platnicami, ki so obdane v videz umetnega usnja. Naslovnicam lahko dodamo za piko na i tudi svoje ime, začetnice, leto za katero je planer namenjen ali ostale napise po izbiri. Pri LUXE platnicah je barvna izbira omejena na tri opcije (modro, umazano belo in sivo), nanje pa lahko natisnete začetnice oz. okrajšave dolge do 4 črke. 

Vse različice Erin Condren Life Plannerja si lahko pogledate tukaj

Na drugi strani naslovne platnice najdemo prostor kamor lahko s temi pisali zapisujemo posebne to-do sezname, cilje in ostale stvari, ki jih ne želimo ali ne smemo pozabiti. Posebnost te strani je, da lahko stvari napisane s posebnimi pisali po potrebi zbrišemo z vlažnim robčkom in napišemo nov seznam, ki je trenutno aktualen. No po domače povedano je ta stran naša osebna bela tabla, ki bo znova in znova lahko uporabljena 🙂 Seveda se ta stran ponovi tudi na zadnji platnici. 

Tudi zadnjo platnico lahko personaliziramo. Lahko jo pustimo v celoti takšno kot je, v izbrani barvni različici, ali dodamo svojo najljubšo fotografijo, ki nas bo vedno spremljala na poti. Si želite, da bi vaše platnice postale foto albumi? Tudi to opcijo imate – med izbranimi platnicami izberite takšno, ki omogoča izdelavo kolaža in v nadaljevanju pri presonalizaciji naložite svoje izbrane fotografije.

Želite naknadno menjati platnice ali te prilagoditi sezoni?

Ali ste se čez leto naveličali izgleda platnic? Želite, da bo v prazničnem obdobju tudi vaš planer imel praznični izgled? Želite platnice prilagajati glede na letne čase? Vam med izbranimi skoraj 90 različicami nobena ni všeč? Naj vas ne skrbi, platnice je mogoče menjati. V Erin Condren kolekciji boste našli platnice s katerimi lahko nadomestite prvotne, ki so obdajale vaš planer ob naročilu. Tudi te platnice imajo ta poseben prostor, kjer lahko zapisujete svoje cilje, sezname in jih po potrebi zbrišete. Sedaj pa recite če ni to najbolj prilagodljiv planer daleč naokoli 😉

Dodatne platnice za vaš planer lahko najdete tukaj.

Ob naročilu boste lahko izbrali tudi barvo spiralne vezave, ki bo dodalo piko na i pri celotnem zunanjem izgledu. Osnovna barva je platinasta, z doplačilom pa je lahko vaša vezava tudi v zlati, rdeče zlati ali črni barvi. Izberite tisto, ki ugaja vašim potrebam in jo prilagodite glede na barvo izbiro platnic. 

Barvno ali nevtralno?

Izbirate lahko med dvema barvnima različicama notranjosti. Izberete lahko barvno, pisano notranjost ali preprosto nevtralno v črnih in sivih odtenkih. Od izbire barvne različice bo odvisno v kakšne barve bodo obdane vaše strani s koledarji in tudi barve razdelilnikov, ki posamezne mesece ločujejo med seboj. Primere obeh bomo spoznali skozi preglede koledarjev, tako boste dobili navdih katero izbrati zase. Sama imam najraje barvno notranjost, saj me barve navdihujejo in dajejo motivacijo za organizacijo.

Za piko na i uporabljam tudi različna barvna pisala, ki dopolnijo videz, hkrati pa imajo različne barve svoj namen pri zapisovanju različnih obveznosti. Če želite biti v “kompletu” vam svetujem, da si pogledate pisala iz kolekcije Erin Condren – tukaj. Ta pisala so obojestranska, zato ponujajo različne možnosti zapisovanja. Všeč mi je, da so na voljo v dveh barvnih kompletih in sicer v osnovni ali pastelni različici. Izberite svoja pisala, ki bodo dopolnjevala videz, vam pa bodo v pomoč pri organizaciji obveznosti.

Letni koledar

Na začetku nas pozdravi osnovni letni koledar na dveh straneh, ki pa ne nudi prostora za načrtovanje obveznosti. Sama (kot že večkrat poudarjeno) takšno letno postavitev izkoristim, da z različnimi barvami označim datume, ko imam kakšne posebne obveznosti. Barve prilagajam glede na tip obveznosti, eno barvo za službo, drugo za dopust, tretjo za izobraževanja itd. Glede na to kakšno barvno različico boste izbrali vas bo letni koledar pričakal v barvah ali preprosti črno – beli kombinaciji. 

Seveda pa ima tudi za ta koledar Erin pripravljen svoj dodatek. Če ne želite barvati datumov si le poglejte nalepke, ki so namenjene ravno takšnemu označevanju v letnem koledarju. Pa še veliko bolj estetsko izgleda 😉 Ob nakupu nalepk boste dobili dva lista prosojnih barvnih nalepk in en list nalepk z metalik obrobo. Uporabite jih za svoj sistem označevanja, ne pozabite pa na vrh ali dno lista dodati tudi ključ oznak, da boste vedno vedeli kaj pomeni določena oznaka. 

V začetnem delu planerja najdemo tudi dve strani, ki sta namenjeni najrazličnejšim načrtovanjem. Sestavljeni sta iz 12 kvadratkov, kamor lahko po mesecih vpišemo svoje cilje in jih tako zberemo na vidnem skupnem mestu. Posebej pride takšno zapisovanje prav, kadar si zastavimo večji letni cilj in želimo do njega priti z manjšimi, postopnimi, mesečnimi cilji. 

Nalepke za označevanje dni v letnem koledarju najdete tukaj.

Mesečni pregled

Vsak mesec se najprej začne s pregledom prihajajočega meseca. Stran je namenjena beleženju mesečnih ciljev, zapiskom, to-do seznamom, sanjam, načrtovanju tisoč in ene stvari ter vsega ostalega kar vam srce poželi. Ko si zastavimo vse cilje prihajajočega meseca nas pozdravi naslovnica tega meseca z motivacijskim sporočilom. Ko smo motivirani in pripravljeni na načrtovanje, se posvetimo mesečnemu koledarju.

Mesečni koledar nam omogoča beleženje najnujnejših opravil. V tem planerju velikost koledarja omogoča, da ne zapisujemo samo obveznosti ampak lahko v njega nalepimo tudi inspiracijske nalepke, ter druge dodatke, ki olepšajo mesečni pregled. Ob množici različnih nalepk, ki jih podjetje ponuja, boste vsak mesec lahko okrasili s simboli, ki vam bodo tisti čas najbolj pri srcu. Ob robu strani je na voljo še nekaj dodatnega prostora za zapise, ki svojega prostora ne najdejo v mesečnem pregledu. Poigrajte se!

Preverite pester izbor nalepk za okraševanje vašega planerja tukaj.

 

Tedenski pregled

Pri izbiri tedenskega pregleda imamo nekoliko bolj proste roke. Izberemo lahko med navpičnim, vzdolžnim ali urnim tedenskim pregledom. Kakšna je razlika med posameznimi postavitvami bomo spoznali zelo kmalu. Naj vas prej spomnim, da lahko svojo piko na i dodate a prej omenjenimi nalepkami. Nekaj idej kako uporabiti nalepke si poglejte v videu. Nato pa le preverite kako izgledajo vse te tedenske postavitve med katerimi lahko izbirate. Saj veste, da imam rada pisane stvari in nalepk nikoli ni preveč ;). Mogoče pa navdušim še vas :).

 

Navpični tedenski pregled

Ta vertikalna postavitev vključuje tri prazne stolpce za posamezen dan, zato lahko svojo načrtovanje razdelite na različna poglavja vašega vsakdana. Lahko vsak stolpec namenite določenemu času dneva, kot je jutro, popoldan in večer. Pri tej delitvi sama najraje beležim rutine, kot sta jutranja in večerna rutina, srednji stolpec pa namenim nujnim obveznostim za ta dan. Če ste pridni študentje, ki v prostem času opravljate tudi študentsko delo, lahko poglavja razdelite na šola, delo in dom. Tako lahko ločite svoje šolske in službene obveznosti, ter dodate opravila, ki jih imate načrtovana za doma. Prav tako zaposleni lahko načrtujete svoja opravila za službo, dom in prosti čas. Imate otroke? Namenite svoj stolpič tudi njim in načrtujte obveznosti svojih otrok. 

Na levi strani nas pri vrhu pričaka prazno okno, ki ga lahko uporabimo na različne načine. V njega lahko zapišemo tedenske cilje, motivacijska sporočila, naslovite seznam, ki ga zapišete pod oknom ali preprosto nalepite nalepko, ki vam je resnično všeč. Pod tem oknom je več prostora za sestavljanje seznamov in zapisovanje drugih malenkosti. Lahko zapišete nakupovalni seznam za ta teden, sestavite tedenski jedilnik, pripravite vadbeni načrt, … , vse kar vam pade na misel. Prav tako pa je tem zapisom na voljo prostor tudi pod tedenskim pregledom. Če tega prostora ne zapolnite s pomembnejšimi stvarmi, pa lahko preprosto čez njega nalepite lepe banerčke, kot prikazuje zgornji video, in bodo dodatno poskrbeli za čudovit videz planerja. 

Vzdolžni tedenski pregled

Ali vam je pri dnevnem načrtovanju bolj všeč struktura, kjer so dnevi ločeni med seboj v vrsticah? Ta postavitev je primerna tako za študente, ki zapisujejo svoje dnevne zadolžitve, kot za tiste, ki so preprosto vajeni klasičnega pogleda planerjev. Vsako dnevno okence je strukturirano s črtami, ki zagotavljajo, da bo vsa zapisana vsebina ostala v enaki liniji. Popolnoma na vas pa je ali boste izrabili vse črte, ali pa boste med zapisanimi obveznostmi pustili nekaj prostora, kar počnem tudi sama. Ljubše mi je puščanje praznih vrstic, saj imam tako boljši pregled nad dogajanjem v planerju. 

Pri vsakem dnevu je poleg okenca za zapisovanje obveznosti tudi okno kamor lahko zapisujemo svoje dnevne cilje, nalepimo super luštne nalepke, zapišemo motivacijsko sporočilo ali načrtujemo dnevne obroke. To okno je namenjeno samo vas in vaši kreativnosti. Na koncu tedna vas pričaka še posebno okno, ki je namenjeno dodatnim zapisom ali če smo pri načrtovanju kaj pozabili. To je popoln prostor za načrtovanje tedenskih ciljev, to-do seznamov, nakupovalnih seznamov ali opomnikov, da ničesar ne pozabimo. Izbira je vaša!

Urni tedenski pregled 

Ste pridna čebelica, ki ima svoj urnik do ure natančno zapolnjen skozi cel dan? Potem bo urni načrtovalnik pravšnji za vas. Namenjen je vsem, ki so resnično zaposleni in potrebujejo prostor za načrtovanje sestankov ter drugih obveznosti, ki so vezane na točno določen čas. Podobno kot pri navpičnem tedenskem pregledu nas tudi tukaj pričakujeta prazno okence in prostor za beležke. Okence le napolnite s kakšnim motivacijskim sporočilom ali najljubšo sliko in tako polepšajte videz strani. Pod tem oknom najdemo seznam, ki pa je z razliko od tistega pri navpičnem pregledu, označen tudi s praznimi krogci. Te krogce prečrtajte ali pobarvajte ko določeno opravilo iz tega seznama opravite. 

Urni pregled je primeren za vse, ki imajo radi strukturiranost svojega dneva. Kljub temu pa vam ni potrebno zapisovati stvari pod čisto vsako uro. Izkoristite svojo kreativnost z nalepkami in združite skupaj ure, če imate načrtovan kakšen daljši sestanek ali predavanje. V tem pregledu je ustvarjalka dan razdelila od 6. ure zjutraj do 19. ure zvečer. In kaj če je naš dan daljši kot do 7 zvečer? Uporabite dodatne vrstice, ki so namenjene ravno temu in zaključite svoje načrtovanje dneva fleksibilno.

Ostali super dodatki

Na koncu nas pričakajo dodatne strani za vse zapiske in ideje, ki se pojavijo mimogrede. Na voljo so 4 črtaste strani za zapisovanje in 4 pikčaste strani, ki jih lahko namenite tudi risanju ter skiciranju s svinčnikom ali barvicami. Se radi pomirjate z barvanjem? Tudi za vas je poskrbljeno, saj v planerju najdemo 4 strani s pobarvankami. Da bo vse skupaj lepo pobarvano vam priporočam Erin Condren barvice. Ker se pred koncem leta še radi ozremo v prihajajoče se leto, vas na koncu pričakuje letni koledar 2019 na dveh straneh. Pod letnim koledarjem boste našli prostor, kjer boste lahko načrtovali naslednje leto. Tako boste lahko ob zaključku leta in pregledu nazaj sestavili nove cilje za leto 2019. 

Ker pa seveda brez nalepk, ki bi poskrbele za lepši videz vašega planerja ne gre, so v letošnji izdaji planerja na voljo kar 4 strani nalepk, ki jih lahko uporabite za označevanje pomembnih stvari ali le za okrasitev strani. Pri tej znamki mi je všeč, da imamo možnost izdelave tudi personaliziranih nalepk. Tako lahko naročimo nalepke, ki bodo ustvarjene samo za nas, z lastnim izborom barv in lastnim napisom ali več teh. Ali želite označevanje rojstnih dni pripeljati čisto na novo raven? Naročite lahko čisto personalizirane nalepke, ki jih krasijo recimo slike vaših prijateljev. Tako lahko s sliko svojega prijatelja dopolnite opomnik za njegov rojstni dan. Te nalepke lahko dobite tukaj

Čisto pri koncu pa nas pričaka v posebnem žepku še en čisto ločen planer 🙂 V tem “mini” planerju bomo našli posamezne mesece, ki so razdeljeni po dnevnih, en dan v vsaki vrstici. V ta planer lahko beležimo rojstne dni, posebne datume, obletnice in vse ostale nam osebno pomembne dni. Ta planer omogoča tudi beleženje pomembnih kontaktov in za pozabljive tudi zapisovanje gesel in uporabniških imen za spletne strani, ki jih redno obiskujemo. Na drugi strani, kjer se nahaja ta dodatni planer, bomo našli še en priročen žepek kamor lahko shranimo svoje nalepke, listke, slike in vse česar ne želimo izgubiti. Za shranjevanje malenkosti poskrbi tudi priročna prozorna mapica ali torbica, ki jo lahko spnete v planer ali jo shranjujete ločeno. 

 

Super paketek za tvoj planer

Če se boste odločili za Life Planner vam priporočam ob prvem nakupu nakup super paketka za začetek planiranja s temi super planerčki. Supersized Essentials Bundle  številne pripomočke, ki ti bodo pomagali okrasit in nadgradit videz tvojega planerja. V paketu, ki je vreden več ko 100$ boste za le 35$ prejeli:

 • Seznam za zapisovanje to-do obveznosti, ki niso časovno vezane. Ta seznam lahko vpnete v planer in ga po potrebi tudi prestavljate
 • Super paketek označevalcev listov, post-it listkov, mini seznamov, ki so zbrani skupaj na prozorni podlagi in jo lahko vpnete v planer kamorkoli želite
 • Paketek kotnih žepkov, ki jih prilepite na strani v planer in v njih hranite malenkosti, kartice z motivacijskimi sporočili in druge drobnarije
 • Paket elastik, ki bodo skrbele, da bo tvoj planer ostal trdno zaprt.
 • Ločevalce strani, ki jih vpnete v planer kamorkoli želite
 • Paket večjih žepov za shranjevanje večjih stvari
 • Paket svinčnikov
 • Markerje za označevanje besedila
 • Nalepke za označevanje mesecev in drugih pomembnih dni
 • Vlažne robčke za brisanje “bele-table” na platnicah
 • Zvezek za zapiske
 • Torbico za večkratno uporabo
 • Velik paket nalepk za okrasitev strani (klikni na sliko za pregled vseh vključenih nalepk)

Za konec

Tako pa smo prispeli do konca splošnega pregleda tega super, ampak res SUPER, priročnega planerja, ki bo zadostil še tako zahtevnim ljubiteljem organizacije in planiranje. In sedaj se boste vprašali koliko sploh stane takšen popoln planer. Ja, cena je tista, ki zna odločati. Ta planer ne spada med najcenejše, to je zagotovo. Vendar tako prilagodljivega planerja ne boste dobili nikjer veliko ceneje. Cena za ta planer se začne pri 46€ in se viša glede na določene izbire (predvsem različne vezave so za doplačilo). Za točen izračun je najbolje, da kliknete na spodnjo povezavo in sestavite planer po željah ter preverite končno ceno. Ker pa podjetje prihaja iz Amerike, od koder tudi pošiljajo planerje, računajte še na približno 16€ poštnine. Tukaj pride prav en nasvet. Če vam je planer resnično všeč in mislite, da bi bil všeč tudi prijateljicam, se raje odločite za skupni nakup in poštnino razdelite med seboj. 

Če naročate prvič pri Erin Condren ne pozabite klikniti TUKAJ, saj boste ob prvem nakupu samo preko te povezave prejeli 10$ popusta!

 

1 thought on “Erin Condren Life Planner 2018 – Super planer za najbolj organizirane”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja