Letni in dnevni koledarji – nova kolekcija strani za celoten planer 2.del

Včeraj smo spoznali Mesečni in tedenski roza planer, kjer sem se poigrala z dvema tipoma koledarjev za načrtovanje časa. Vendar vsak planer potrebuje na začetku svoj letni koledar za hiter pregled leta. Danes dodajam tudi tega in sicer tako za leto 2017 kot tudi 2018. Ker si rada popredalčkam tudi posamezne dni, sem si pripravila za to prilagojene dnevne koledarje. Kako izgledajo in kaj vključujejo pa si bomo pogledali nekoliko nižje. Pa začnimo 🙂

Roza letni in dnevni planerji

Letni koledarji

Kot rečeno na začetku nikakor ne sme manjkati letni koledar oziroma celoletni pregled. Te koledarje uporabljam za beleženje pomembnih dni, dopustov ipd. V roke vzamem različne markerje in z vsako barvo posebej označim določene datume, katere morem opaziti takoj ko odprem planer. Tako recimo z zeleno beležim izpite, z modro svojo študentsko delo in z roza dopust. Pripravila sem dva letna koledarja in sicer enega za tekoče leto in drugega za prihajajoče leto. Letni koledar lahko pobližje spoznate ali tudi prenesete na svoj računalnik tukaj.

Pomembni datumi

Vse pomembnejše datume, za mene so to recimo datumi izpitov, si rada zabeležim tudi v preglednico pomembnih datumov. Podrobnejše predstavitve ta stran ne potrebuje saj že ime pove čemu je namenjena, zato pa jo lahko pobližje pogledate tukaj.

Dnevni koledarji

Za tiste bolj organizirane pa pridejo v poštev namesto tedenskih pregledov raje dnevni koledarji. Dnevni koledarji kot že ime pove omogočajo natančnejše načrtovanje dneva. Sama sem si pripravila dnevne koledarje, ki datumsko niso označeni zato jih lahko vedno znova natiskam in dopišem aktualen datum. V tem koledarju sem si dan razdelila na ure, kar mi omogoča boljši pregled obveznosti in načrtovanje drugih stvari. Dodala sem tudi okence s TOP 3 cilji dneva. Ponavadi so to kakšni cilji povezani z mojim blogom 🙂 ali pa obveznosti za faks. Pod okencem s cilji beležim druge obveznosti, kot so recimo vrni knjigo v knjižnico ipd. Tukaj so dodani tudi prazni kvadratki, kjer obveznost odkljukam ali pa narišem križec, če mi česa kar sem načrtovala ni uspelo postoriti ta dan. Kot že pri ostalih koledarjih sem tudi tukaj pustila nekaj prostora za beleženje drugih idej in misli v okencu z beležko. Kot ste že spoznali skozi moje objave pa si želim tudi izboljšati svoje rutine. Tako sem dodala okence s podatki za rutino, kot je popita tekočina, telovadba in ure spanja. Zakaj že je to pomembno pa smo spoznali v seriji objav Postani jutranja oseba. Dnevne koledarčke si lahko ogledate tukaj.

Kakšna pa je vaša izbira za planerje? Imate raje tedenski ali dnevni pregled obveznosti? Mogoče pa imate raje kar oboje tako kot jaz 🙂 Delite z mano svoje izkušnje z načrtovanjem dneva.

Cozi

1 thought on “Letni in dnevni koledarji – nova kolekcija strani za celoten planer 2.del”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja