Mesečni pregled – inspiracije in ideje – Spoznajmo Bullet planer sistem 6.del

Če še niste ob vseh objavah iz serije začutili pomen Bullet planerjev in se navdušili nad njimi … kaj še čakate 🙂 ? Danes bomo pregledali nekaj idej za ustvarjanje mesečnega pregleda, ki nam pušča prosto pot pri izbiri postavitve. Lahko posežemo po najbolj klasični postavitvi, še bolje pa bo če bomo na papir izlili nekaj naše kreativnosti. Uporabite stran ali dve in začnite z ustvarjanjem mesečnega pregleda, ki bo skrbel za vse tekoče aktivnosti in obveznosti, ki vas pričakujejo v naslednjih nekaj tednih. Strani z mesečnimi pregledi, pa niso namenjene le zapisovanju obveznostih po dnevih. So strani, kjer lahko beležimo tudi svoje aktualne cilje, sledimo napredku pri ustvarjanju naše rutine, ali pa preprosto vključimo nekaj inspiracijske vsebine, ki nas bo dodatno motivirala.

Strani z mesečnimi pregledom boste uporabljali veliko dlje, kot posamezne strani za dnevne preglede, zato se pri ustvarjanju resnično potrudite. Ne glede na to ali želite od vašega mesečnega pregleda organizacijsko sposobnost na najvišji ravni ali le dober izgled, danes z vami delimo nekaj inspiracijskih idej.

Klasični Bullet mesečni pregled

Klasični Bullet mesečni pregled je sestavljen iz dveh strani. Na prvi svoj prostor najdejo vsi dnevi tekočega meseca urejeni v stolpcu. Ta stran ne dopušča veliko prostora za vse obveznosti, ki bi jih načrtovali na isti dan, zgolj nudi prostor za hitri pregled določenega dneva. Na drugi strani pa lahko uredimo prostor kamor bomo navedli vse obveznosti, zadolžitve ipd., ki jih želimo dokončati v tem mesecu.

 

A post shared by nadia n. (@paper.muse) on

Razdelite klasični Bullet mesečni pregled na posamezne dele dneva

Imate veliko obveznosti, ki bi jih najraje videli skupaj v mesečnem pregledu? Svoj mesečni pregled razdelite na tri dele – celodnevni dogodki, dopoldanski dogodki in popoldanski dogodki. Lahko uporabite tudi delitev na dopoldanski čas, popoldanski čas in večerni čas. Tako pridobite več prostora za beleženje obveznosti, kot pri klasični enostranski postavitvi. Prav tako se mi zdi ta postavitev veliko bolj pregledna. Ponovno vas spodbujam, da uporabite barve in jih vključiti v svoje načrtovanje in organizacijo.

 

A post shared by Kara 🌸 Boho Berry (@boho.berry) on

Ustvarite velik mesečni koledar

Če radi urejate svoje obveznosti na “klasičen” način potem posezite po tej obliki mesečnega pregleda. S svojo obliko in veliko preglednostjo zagotavlja, da boste lahko svoje dejavnosti beležili na pregleden način, hkrati pa nudi dovolj prostora tudi za tiste najbolj aktivne. Meni je ta postavitev všeč in se mi zdi uporabna, kadar želimo v trenutku najti določen dan in preveriti svoje obveznosti tega dneva. Ne pozabite tudi na okrasitev. Poigrajte se z majhnimi ikonami, narišite motive, ki so vezani na tisti mesec, uporabite washi lepilne trakove in pišite v barvah. Če vam stran dopusti, dodajte še pregled za mesečne cilje in kakšno motivacijsko sporočilo, ki vas bo vodilo skozi mesec.

 

A post shared by Jennifer Trafton (@jtraftonart) on

Mesečne preglede usmerite v svoje cilje

Če imate veliko več ciljev, ki jih želite doseči v določenem mesecu kot pa samih načrtovanih obveznosti potem bo ta izgled pravšnji za vas! Ta postavitev omogoča veliko več prostora za beleženje vaših ciljev, ki jih lahko razdelite na posamezna področja. Kljub temu pa vključuje majhen mesečni koledar ob katerem je prostor za beleženje načrtovanih obveznosti. Uporabite barve! Razdelite svoje obveznosti po področjih in za vsakega izberite svojo barvo. S to določeno barvo obarvajte datum zraven pa dopišite za kakšen dogodek ali obveznost gre. Seveda pa lahko vključite tudi seznam mesečnih opravil, ki ne spadajo pod mesečne cilje ali pomembne datume.

@jilliansbooks

Dodajte mesečnemu pregledu stran za spremljanje svojih vsakodnevnih rutin

Rutine in navade lahko najdejo svoje mesto tudi v vašem planerju. Če želite dobiti pregled, kako uspešni ste pri uresničevanju svojih ciljev ali spremljati kako pogosto se držite neke rutine, na začetek posameznega meseca vključite tabelo za spremljanje vaših rutin in navad. Če imate le par korakov pri svoji večerni ali jutranji rutini, lahko takšno tabelo vstavite pod mesečni pregled. Če želite spremljati veliko več stvari pa bo boljša izbira kar celotna sosednja stran. Vsaki ponavljajoči se navadi določite svojo barvo in tako dodajte barvit izgled vaši tabeli. Barve tudi omogočajo hitrejšo prepoznavanje kako uspešni ste pri izpolnjevanju svojih dnevnih rutin, po drugi strani pa izdajo, ko pri določeni stvari nazadujemo. Zanimiva je tudi razporeditev, ko vsaki rutini namenite svojo razpredelnico. Poigrajte se in začnite spremljati svoja dejanja v vašem Bullet planerju.

 

A post shared by Laetitia (@bujourney) on

Datumsko kolo

Datumsko kolo je dokaj nova pogruntavščina Bullet planer navdušencev. Datume aktualnega meseca lahko razporedimo v obliki kroga. Vse pomembne datume nato na različne načine lahko obarvamo ali označimo ter v obliki miselnega vzorca iz njih izpeljemo črte na koncu katerih zapišemo kakšen dogodek ali obveznost imamo na določen dan. Če imate radi majhne skice, ki včasih povedo več kot besede, potem uporabite tudi te. V notranjosti kroga z datumi lahko izrišemo še dodatni krog, kjer lahko s kraticami označimo ponavljajoče se obveznosti, kot je npr. D – za delo. Sistem prilagodite svojim potrebam, mogoče pa tudi sami poizkusite vpeljati čisto nov način zapisovanja.

 

A post shared by Dee Quine (@decadethirty) on

Eno stran namenite pisanju, drugo risanju …

Radi izlijete svojo kreativnost na papir? Poenostavite izgled svojega mesečnega pregleda tako, da na desno stran postavite klasično obliko dni v stolpcu ali celoten mesec v obliki koledarja. Levo stran namenite svoji kreativnosti. Okrasite stran z barvami, ki najbolj opisujejo tisti mesec. Narišite tudi ujemajoče se vzorce. Možnosti je nešteto. Postavitev je lahko tudi nasprotna, kjer najprej vključite pregled, nato pa na naslednji strani mesecu namenite nekaj svoje kreativnosti.

@bluelahe

Še nekaj idej …

Če radi organizirate in načrtujete stvari do potankosti, bo v poštev prišla tudi naslednja postavitev. Eno stran planerja namenite nekoliko večjemu koledarju, kjer lahko datume označite z določenimi barvami. Pod koledarjem zabeležite vse svoje mesečne cilje in načrtovane dejavnosti, ki niso datumsko vezane, vendar jih želite opraviti v določenem mesecu. Naslednjo stran namenite klasični postavitvi datumov v stolpcu in podrobnejšim opisom pomembnih obveznosti, ki jih želite opaziti takoj, ko pogledate kaj vas čaka v prihajajočih se dneh. Uporabite enake barve kot v koledarju.

@studyfulltime

V svoj mesečni pregled lahko vključite številne stvari, ki so za vas bistvenega pomena. Naslednji primer ne potrebuje nobene posebne predstavitve. Naj vam da navdih pri ustvarjanju vaših okenc z najljubšimi vsebinami. Kako lahko preproste ilustracije in nekaj barve spremenijo vašo preprosto stran v čudovito mojstrovino.

 

A post shared by Michelle Baxter (@quirkyheart) on

Strani pa lahko okrasimo tudi nekoliko drugače. Izrežite slike, citate, misli in druge malenkosti ter jih nalepite v svoj planerček. Stran okrasite tudi z barvnimi lepilnimi trakovi in tako svojemu mesečnemu pregledu dodajte noto unikatnosti.

@skywards

Kaj pa vaše najljubše fotografije, ki ste jih posneli na zadnjem sprehodu in so prave male umetnine ter jim želite nameniti mesto, ki si ga zaslužijo? Nalepite jih v vaš planer in tako bodo vedno z vami, vas pa bodo spominjale na tiste lepe trenutke, ki jih nikoli ne bi želeli pozabiti.

@gentle&ruthless


Tako … Pa smo prišli do konca pregleda in zbiranja idej za postavitev našega mesečnega pregleda, ki je eden izmed glavnih delov Bullet planer sistema. Upam, da ste tudi sami dobili kakšno novo idejo. Delite z menoj vaše mesečne preglede in ponudite svojo inspiracijo tudi drugim ljubiteljem Bullet planerčkov.

Serija objav Spoznajmo Bullet planer sistem

Spoznajmo Bullet planer sistem 1.del

Pregled beležk za Bullet planer sistem 2. del

Osnove Bullet planer sistema 3. del

Različice kazala in dodatno označevanje vsebine 4. del

Dnevnik prihodnosti in njegove različice 5. del

Mesečni pregled – inspiracije in ideje 6. del

Pripravimo ključ za označevanje obveznosti 7.del

Dnevni pregled – ideje in inspiracije 8. del

Tedenski pregled – alternativa dnevnemu načrtovanju 9. del

1 thought on “Mesečni pregled – inspiracije in ideje – Spoznajmo Bullet planer sistem 6.del”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja