Spoznajmo Moleskine planerje – dnevni planerji in posebne izdaje Moleskine 2.del

Dnevni planerji nam nudijo veliko bolj natančno beleženje svojega dneva in s tem načrtovanja obveznosti. Nazadnje smo spoznali nekaj mesečnih in tedenskih kultnih planerjev Moleskine (tukaj). Danes z vami delim še nekaj njihovih dnevnih planerjev in tudi posebne izdaje, ne glede na časovno zgradbo planerja. Tako boste dobili nekakšen pregled kaj ponujajo ti planerčki in mogoče se boste tudi sami odločili za nakup svojega Moleskine planerja. Za začetek spoznajmo osnovne dnevne planerje, ki jih ponuja ta blagovna znamka.

Moleskine dnevni in omejene izdaje

Dnevni planerji

Ker smo osnove karakteristike Moleskine planerjev spoznali tukaj, bomo uvodni del preskočili. Poglejmo pa kaj nam ponujajo dnevni planerji Moleskine. V njihovi zbirki lahko najdemo planerje v klasičnih barvah, ki so značilni za to blagovno znamko. Platnice so v večini primerov trde in zaobljene. Planerji v rdeči in črni barvi pa imajo tudi opcijsko izbiro mehkih platnic. Te planerje lahko najdemo v dveh velikostih in sicer v žepni izdaji 9 x 14 cm ter večji izdaji 13 x 21 cm.

Dnevni planerji zajemajo obdobje od januarja 2017 do decembra 2017. Planer sestavlja kar 400 strani slonokoščene barve, ki so obdelane brez kislin. Dodan je tudi trak, ki vam bo pomagal takoj najti tekoči dan. Na koncu planerja najdemo standardni, z blagom ojačani žep v katerem najdemo nalepke s katerimi boste lažje označevali pomembne stvari. Žep lahko uporabite tudi za shranjevanje slik, posebnih listkov ipd. Na začetku je dodan značilen predlist z osebnimi informacijami, kateremu sledi še nekaj strani, katere smo že omenili v 1. delu.

Dnevni pregled

Strani z dnevi zajemajo preostali del planerja. Vsakemu dnevu je namenjena svoja stran. Posamezni dnevi so razdeljeni tudi po urah za natančnejše beleženje obveznosti. Tako lažje organizirate svoje obveznosti – sama si recimo po urah razdelim različna predavanja, ki jih imam na faksu. Pod urnim pregledom sta dodani še vrstici za beleženje vremena in temperature. Na vrhu so označeni tudi prazniki za večji del držav. Nekaj Moleskine (res le nekaj od njih) po res ugodnih cenah in z brezplačno poštnino najdete:

  • Črn Moleskine dnevni planer s trdimi platnicami 9 x 14 cm (tukaj)
  • Črn Moleskine dnevni planer z mehkimi platnicami 9 x 14 cm (tukaj)
  • Rdeč Moleskine dnevni planer s trdimi platnicami 9 x 14 cm (tukaj)
  • Rdeč Moleskine dnevni planer z mehkimi platnicami 9 x 14 cm (tukaj)
  • Oranžen Moleskine dnevni planer z trdimi platnicami 9 x 14 cm (tukaj)
  • Zelen Moleskine dnevni planer z trdimi platnicami 9 x 14 cm (tukaj)

 

Posebne izdaje planerjev

Posebne izdaje je veliko težje najti po spletu. Tako je večina aktualnih planerjev že razprodanih, kljub temu pa prihajajo nove kolekcije za leto 2017 – 2018 in posebej 2018. Za datume izdaje novih kolekcij je najbolje, da spremljate Moleskine spletno stan. Ko bodo aktualne kolekcije zunaj bom naredila tudi kakšen pregled posameznih planerjev. Zaenkrat pa poglejmo kaj je bilo na voljo letos in kaj lahko pričakujemo v naslednjih mesecih.

Posebne izdaje imajo v večini primerov razporeditev enako kot klasične velikosti. Tako najdemo v kolekciji tedenske planerje, ki imajo na eni strani pregled dni v tednu, na drugi strani pa črtane strani za dodatno beleženje idej in vsega kar nam pade na misel. Ostaja tudi žep z dodatnimi listi in nalepkami, ki pa so prilagojeni glede na kolekcijo iz katere izhaja planer. Tudi stran z osebnimi informacijami ostaja, z razliko od klasičnih planerjev pa je ta okrašena v dizajnu kolekcije. Na papirju, ki objema planer ob nakupu, bomo na drugi strani našli slike iz zgodb, ali pa dodatna polja za beleženje, ki jih preprosto prilepimo v planer. Večina posebnih izdaj planerjev najdemo v dveh velikosti in sicer v žepni izdaji 9 x 14 cm in večji izdaji 13 x 21 cm. Ostaja značilna zaobljena oblika platnic in notranjosti, platnice pa so za boljšo vzdržljivost trde. Spodaj bom dodala le nekaj kolekcij, ki imajo zraven beležk in zvezkov tudi kolekcije planerjev. Namreč omejenih izdaj je kar veliko, vendar jih je večina omejenih le na splošne zvezke ali beležke, ne pa toliko na planerje.

Seveda je omejenih kolekcij Moleskine nešteto. Le poglejte si jih na njihovi spletni strani, sploh če vas zanimajo tudi drugi izdelki kot planerji. Kakšni pa se vam zdijo Moleskine planerji? Imate kakšnega tudi sami? Delite z menoj v komentarjih.