Tedenski pregled – alternativa dnevnemu načrtovanju – Spoznajmo Bullet planer sistem 9. del

Tedenski pregled

Čeprav ne ravno po “pravilih” Bullet planer sistema, lahko dnevne preglede nadomestimo z tedenskimi. Če boste povprašali uporabnike tedenskih pregledov, potem vam bodo dejali, da ti najdejo svoj prostor v njihovih planerjih takoj za “must have” dnevnikom prihodnosti. Prednosti tedenskih pregledov so v tem, da lahko na dveh straneh zabeležimo vse najnujnejše dejavnosti in še več! Lahko se odločimo za preprosto postavitev, kjer se držimo pravil Bullet planiranja in zabeležimo samo dejansko najbolj nujne obveznosti, ki jih ne smemo spregledati. Po drugi strani pa lahko tedenski pregled razvijemo v naš osebni dnevnik in razdelimo dni na različna področja našega življenja ter ločeno spremljamo obveznosti in napredek na teh področjih. Danes bomo pogledali nekaj idej kako se lotiti tedenske postavitve tudi v vašem Bullet planerju. 

Spremljajte ločena področja vašega življenja

Spodnja postavitev mi je še posebej pri srcu. Sama namreč  moram usklajevati različna področja svojega življenja. Uskladite moram svoje osebne obveznosti, šolske in službene obveznosti, ter načrtovati blog, da lahko pridni sledilci preberete kaj o načrtovanju tudi vašega življenja. Spremljanje tako raznolikih področij omogoča prav naslednji tedenski pregled. Avtorica je strani razdelila na več delov in tako ločeno spremljala svoje osebne obveznosti, domača opravila in načrtovala svoj blog in objave na socialnih omrežjih. Za konec je prostor namenila načrtovanju obrokov in ciljev ter obveznosti, ki niso datumsko vezane na določen dan v tednu. Sama ne načrtujem svojih dnevnih obrokov, vsaj ko se gre vsakodnevnega življenja, zato bi zadnji stolpec namenila še kateremu drugemu področju. Ravno to pa je čar vsega, da si lahko vsebino, ki jo želite spremljati sami določite in uporabite v svojem pregledu.

@christina77star

Ista avtorica se je lotila tudi nekoliko prilagojene različice, ki smo jo spoznali zgoraj. Ta je mogoče za nekatere še veliko bolj priročna. Svoj tedenski pregled je postavila na eno stran in ločila osebne obveznosti ter načrtovanje bloga. Desno stran pa je namenila vsem ostalim podrobnostim. Pripravila je preglednico za pogosta hišna opravila in v tabeli označila dni, ko določeno opravilo naredi. Prav tako je vključila načrtovanje obrokov, spremljanje jutranje rutine, ostale tedenske obveznosti in načrtovane obveznosti za prihodnji teden. Všeč mi je datumska časovnica, ki je v tem primeru postavljena na sredino 😉

Vodoravni tedenski pregled

Če vam je ločevanje vaših obveznosti na različna področja odveč, hkrati pa vseeno želite spremljati svoje navade in ostale stvari, bo mogoče naslednji primer pravšnji za vas. Naslednja avtorica je svoje dni razporedila vodoravno, spodnji del lista pa namenila različnim preglednicam za slednje rutine, prehrane in tudi vremena.

A post shared by A Hayden (@craftyenginerd) on

Nekaj podobnega je sestavila tudi naslednja avtorica, vendar je dodala tudi spremljanje svojih spalnih navad, popite tekočine in količine pojete zelenjave in sadja. Če ste ravno na dieti ali želite le nekoliko bolj zdravo živeti vam bo ta postavitev prišla še kako prav. Pod vsakodnevnim pregledom lahko spremljamo tudi dnevne obroke in dodamo telesno vadbo. Preprosta ideja za spremljanje vašega zdravega načina življenja.

Uporabljajte barve

Kot smo že velikokrat omenili podpiramo uporabo barv, s katerimi lažje prepoznamo za kakšen dogodek gre ali preprosto ločimo različna področja svojega življenja. Poigrajte se in okrasite strani z pisanimi naslovi, barvnimi zapisi in majhnimi sličicami.

 

A post shared by Emma (@bumblebeesandladybirds) on

Dodajte strani svojo priljubljeno temo

Če imate kakšno temo, ki vam je še posebej pri srcu, strani okrasite z sličicami in barvami, ki vas bodo spominjale na vam ljube stvari ali dogodke. Spodnja avtorica je več kot očitno ljubiteljica stripov zato je svojemu tedenskemu pregledu dodala pridih stripa. Poigrala se je z naslovi, ni pa pozabila niti na ozadje, ki ga je pobarvala z super modro barvo, ki dopolnjuje celotni videz.

Posamezen dan razdelite na ure

Če vam je ljubše načrtovanje dogodkov in obveznosti z beleženjem časovnih okvirov, kdaj se boste zadeve lotili, potem lahko poizkusiti z spodnjim primerom. Tedenski pregled je postavljen v stolpcih, na začetku pa je dodana tudi urna časovnica. Dogodke lahko tako natančneje načrtujemo oziroma dobimo pregled kaj bomo počeli čez dan. Všeč mi je, da so dogodki ločeni tudi barvno, kar omogoča takojšnje prepoznavanje tipa dogodka ali obveznosti.

Enostavna postavitev je lahko tudi čudovita

Primer enostavne postavitve, kjer imate pregled celotnega tedna pred seboj na dveh straneh je spodnja slika. Resnično mi je všeč barvna kombinacija z oranžno in majhna lisička, ki postavi piko na i. Takšna postavitev sicer ne omogoča veliko dnevnega načrtovanja, vendar je za spremljanje dodatnih obveznosti namenjen prostor ob dnevnih pregledih.

A post shared by Cristina (@my.life.in.a.bullet) on

Deliti moram tudi spodnji primer, kjer je dokaz kako lahko barve dajo čudovit videz še tako preprosti postavitvi. V tem primeru so dnevni napisani drug za drugim, prostor za dodatne beležke pa je na voljo na koncu strani. Mogoče ste opazili na veliko primerih, da so na strani vključeni tudi ključi, ki določajo kaj pomeni določena barva oziroma oznaka. Če svoj ključ redno prilagajte je ena izmed možnosti, da ga vsakič vključite v majhen kotiček vaše strani. Tako se izognete prelistavanju na začetek planerja, hkrati pa lahko vsak teden ključ nekoliko spremenite, če vidite potrebo po spremembi.

A post shared by Cristina (@my.life.in.a.bullet) on

Minimalizem

Če niste ljubitelji barv, zapletenih postavitev in pretiranih okrasitev strani, lahko svojo stran pripravite v čisto minimalističnem izgledu. A ni preprosto in še vedno privlačno za oko? Le čisto malo barve ali kakšna majhna ilustracija je dovolj, da še tako minimalistični izgled naredimo čudovit.

A post shared by Marie (@journalspiration) on

A post shared by Federica (@feebujo) on


Danes smo predstavila alternativo dnevnim pregledom in sicer tedenski pregled, ki prvotno ni bil del Bullet planerja. Vendar, s svojo preglednostjo in uporabnostjo postaja vedno pogostejša izbira Bullet planer uporabnikov. Kakšno pa je tvoje mnenje? Ali raje vidiš pred seboj svoj celoten teden ali vsako stran nameniš posameznemu dnevu? Delite svoje ideje in nasvete z menoj.

Serija objav Spoznajmo Bullet planer sistem

Spoznajmo Bullet planer sistem 1.del

Pregled beležk za Bullet planer sistem 2. del

Osnove Bullet planer sistema 3. del

Različice kazala in dodatno označevanje vsebine 4. del

Dnevnik prihodnosti in njegove različice 5. del

Mesečni pregled – inspiracije in ideje 6. del

Pripravimo ključ za označevanje obveznosti 7.del

Dnevni pregled – ideje in inspiracije 8. del

Tedenski pregled – alternativa dnevnemu načrtovanju 9. del

Preberite tudi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja