Ustvarjam nepozabno leto 2017 – rokovnik, ki ne sme manjkati v vaši zbirki

Danes z vami želim deliti pregled čisto posebnih in čisto slovenskih planerčkov. Aneja Štrukelj je svojo pot z ustvarjanjem planerjev začela leta 2015, ko je izšel njen prvi planer Ustvarjam sanjsko leto. Ker so planerčki šli kot za med in so postajali vedno bolj priljubljeni med uporabniki, lahko danes v roko primemo že tretjo izdajo teh planerjev. In o čem bomo govorili danes? Prejela sem dva različna organizatorja in sicer planer Ustvarjam sanjsko leto 2017 in rokovnik Ustvarjam nepozabno leto 2017. To so vse prej kot klasični planerji in rokovniki, ki jih srečamo na naših policah. Čudovite barve, enostavna notranjost, ki nam dopušča tudi nekaj naše kreativnosti, motivacijska sporočila in vprašanja o našem življenju so le delček vsega kar dela te planerje tako posebne. Danes preverjamo, kaj nas pričakuje v rokovniku Ustvarjam nepozabno leto 2017. Ne spreglejte pa tudi vesele novičke, ki jo z vami delim na svoji Facebook strani 😉

Mnenje o rokovniku je moje in odraža samo moje stališče do predstavljenega izdelka. Slike razen prve in zadnje, ki sta avtorski, so last ustvarjalke rokovnika in planerja ter spletne strani Ustvarjam sanjsko leto.

Rokovnik Ustvarjam nepozabno leto 2017

Rokovnik Ustvarjam nepozabno leto 2017 je letni planerček, ki ga bomo lahko pospravili v vsako manjšo in večjo torbo saj meri vsega 11,5 x 16,5 cm. Že na prvi pogled lahko vidimo, da gre za izdelek, ki je prava paša za oči že po zunanjosti in to potrdi tudi njegova notranjost. Najprej bomo opazili njegove čudovite, barvne trde platnice, ki bodo prenašanje po torbah dobro prenesle. Platnico lepo dopolnjuje naslov rokovnika v črno-oranžni barvi, ki napoveduje, da bo našo leto 2017 resnično nepozabno. Da pa ne bomo vsakič iskali tedna v katerem se trenutno nahajamo ima rokovnik dodan modri trak za označevanje strani. Ko odpremo rokovnik nas pričaka tudi list, z zanimivim motivom, ki ga lahko pobarvamo in z njegovimi delčki okrasimo planer. Meni je sicer všeč kot tak v celoti in zato bi ga prilepila kar v enem kosu na prvo prazno stran 🙂

Poslovimo se od leta 2016 in zaživimo leto 2017

V rokovniku nas pričakuje 168 strani na katerih bomo spremljali naš vsakdan. Vendar nas rokovnik preseneti s tem, da se ne začne kot ostali klasični rokovniki. Najprej nas popelje skozi preteklo leto 2016. Želi, da vanj zapišemo vse svoje dosežke, trenutke in odločitve, ki smo jih doživeli ali sprejeli v preteklem letu in nanj ne želimo pozabiti. Te strani v rokovniku nas spodbudijo, da sprostimo nekaj svoje kreativnosti in svoje odgovore kratko in jedrnato zabeležimo v obliki miselnega vzorca. Na začetku nas pričaka tudi prazna stran z naslovom “stran za hvaležnost in tvoje misli”. Ta stran ne potrebuje posebne predstavitve saj že njen naslov pove čemu je namenjena.

Sedaj ko smo naredili pregled preteklega leta nas rokovnik popelje do naših ciljev, ki jih želimo uresničiti v letošnjem letu. In ker cilji niso samo kratkoročni, nam rokovnik daje možnost, da zabeležimo tudi dolgoročne cilje in razmislimo, kje se vidimo čez 5 let. Ker seveda danes svoje ideje, želje črpamo iz številnih medijev imamo v rokovniku na voljo dve strani namenjeni lepljenju najljubših slik, pisanju citatov in motivacijskih sporočil ter ostalih stvari, ki nas spodbujajo k uresničevanju življenja, ki si ga želimo.

Vir slike: ustvarjamsanjskoleto.si

Skok iz cone udobja

“Skok iz cone udobja, drzni si, zbudi se, zaživi!”

Aneja Štrukelj – avtorica rokovnika Ustvarjam nepozabno leto 2017

Glavna tematika rokovnika je usmerjena v skoke iz cone udobja. Vsebina v nadaljevanju nas spodbudi, da tudi kdaj stopimo iz naše cone udobja in naredimo nekaj česar se bojimo ali nismo niti poizkusili narediti, čeprav smo si to želeli. In to glavno temo bomo lahko spremljali skozi celotni rokovnik. Namreč, avtorica nas spodbuja, da si vsak teden izberemo neko stvar s katero odlašamo, se je bojimo, še je nismo naredili ali poteka izven naše vsakodnevne rutine.

Letni koledar

Ko zaključimo s pregledom preteklega leta in postavljanjem ciljev za novo leto, lahko začnemo z organizacijo leta 2017. Najprej nas pozdravi letni koledar. Všeč mi je, da so vsi meseci razdeljeni le na dveh straneh, in nadalje še na posamezne dni v mesecu. Torej letni koledar izstopa od klasičnih postavitev pri drugih, kjer so na voljo samo majhni koledarčki. Sama rada izpostavim že na začetku planerja, dogodke in obveznosti, ki jih ne smem spregledati. In meni je ta postavitev pisana na roko. Ko odprem svoj rokovnik na letnem koledarju takoj opazim vse kar me čaka v prihodnosti. Za še boljšo opaznost pa vsakemu dogodku dodelim svojo barvo, ki mi takoj namigne za kakšno vrsto dogodka oz. obveznosti gre. Mogoče se bo komu zdelo, da koledar ne nudi dovolj prostora za beleženje. Letni koledarji niso namenjeni beleženju podrobnosti ampak izpostavitvi najpomembnejšega kar vas čaka.

Vir slike: ustvarjamsanjskoleto.si

Mesečni razpored

Po letnem koledarju lahko srečamo prvi mesečni koledar. Všeč mi je postavitev saj nudi še nekoliko več prostora za beleženje obveznosti. Nekako lahko v mesečnem koledarju bolj podrobno povzamemo kaj se bo dogajalo z nami v prihodnje. Vsaka stran z novim mesecem nas pričaka s prostorčkom kamor bomo beleži različne misli in odgovarjali na kratka vprašanja, ki jih je za nas postavila avtorica. Recimo, meseca januarja nas spodbudi, da razmislimo o trenutkih, ki nas napolnijo z energijo, meseca aprila pa, da zapišemo izzive, ki smo jih uspešno premagali. Ne bom izdala vseh vprašanj in sporočil, ki nas spodbudijo k razmišljanju. Naj vas raje te majhne pozornosti na vrhu strani presenetijo. Stran z mesečnim koledarjem nudi še prostor za beleženje mesečnih ciljev, “To-do” seznam in še nekoliko večji prostor za ostale ideje in domislice.

Vir slike: ustvarjamsanjskoleto.si

Tedenski razpored

Po mesečnem pregledu lahko začnemo z organizacijo svojih dni na tedenskem pregledu. Vsak teden nas najprej pozdravi cilj, ki smo si ga zadali za tekoči teden. Tedenski pregled je sestavljen nekoliko drugače kot smo ga vajeni. Začne se s ponedeljkom in torkom na levi strani in nadaljuje z sredo in četrtkom na desni strani. Petek, ter razdeljeni sobota in nedelja sta pa ponovno na levi strani. Priznati moramo, da me je od začetka ta postavitev nekoliko motila, saj sem vajena, da teden zapisujem najprej na eni strani in zaključim na drugi strani. Mogoče v razmislek za rokovnik 2018 🙂

Kljub vsemu, na razporeditev se skozi tedne hitro navadite. Vsak teden nas bo na strani pričakal tudi prostor namenjen prej omenjeni temi celotnega rokovnika. In ravno tukaj zapišemo tisto k čemur nas avtorica spodbuja na začetnih straneh – Tedenski skok iz cone udobja ali rutine. Pod tem nas čaka prazni prostor namenjen, da nanj izlijemo podrobnosti tedenskega načrta ali preprosto zapišemo podrobneje kaj o našem skoku iz udobja. In da ne pozabim, ker je rokovnik slovenski, nas v njem pričakajo zapisani vsi naši prazniki, da slučajno ne pozabimo na tiste super proste dni in za njih načrtujemo nekaj aktivnega ali sproščujočega.

Vir slike: ustvarjamsanjskoleto.si

Presenečenje ob koncu meseca junija

Ko se prebijemo skozi prvo polovico leta je za nami zagotovo že veliko nepozabnih trenutkov. Na sredini rokovnika nas pričakata strani, ki sta namenjeni povzetku prve polovice leta in ciljem celotnega leta. Prvi miselni vzorec lahko oblikujemo z dosežki in izzivi, katere smo dosegli ali uspešno prestali v prvi polovici leta. Seveda se tudi naši cilji nekoliko spreminjajo skozi čas ali pa naletimo na nov izziv in posledično nov cilj, ki ga želimo doseči. Ta druga stran je namenjena ravno temu, da dopolnimo naše cilje.

Beležimo …

Na koncu planerja nas čaka prostor kamor bomo beležili podrobnosti iz našega življenja, ali pa se bomo le hoteli sprostiti s skiciranjem v rokovnik. Všeč mi je, da ima rokovnik na voljo 12 črtastih strani za beležke, kamor ponavadi sama vpisujem svoje ure, ki sem jih opravila v sklopu študentskega dela ter svoje prihodke in izdatke za vsak mesec posebej. Do konca rokovnika imamo na voljo še prazne strani, ki jih bodo nekateri izkoristili za skiciranje, drugi za dodatne zapiske. Če povzamemo prostora za beleženje je več kot dovolj.


Povzamimo …

Rokovnik nas na začetku pozdravi z luštno, pisano naslovnico in pozivom Ustvarjam nepozabno leto 2017. Všeč mi je, da rokovnik objemajo trde platnice, ki se ne izrabijo tako kot mehke. Mogoče edino pogrešam elastični trak za zapiranje, da bi rokovnik ostal trdno zaprt med prenašanjem. V nadaljevanju lahko povzamemo našo preteklo leto in si začrtamo uspešno leto 2017. Včasih pozabimo narediti kaj česar smo si vedno želeli, vendar nas ta rokovnik skozi celotno vsebino spodbuja, da končno opravimo s temi željami ali tudi strahovi.

Všeč mi je, da nudi letni koledar prostor za kratke “opombe”, kot je pri meni recimo “izpit ta in ta dan” ali preprosto, da ne pozabimo na rojstni dan najboljše prijateljice. Tedenski razpored mi od začetka ni bil všeč saj so dnevi razporejeni nekoliko drugače kot pri klasičnih planerjih. Na to se hitro lahko privadite, čeprav še nisem čisto prepričana ali mi je že všeč ali še ne 🙂 Vsak teden nas rokovnik spodbudi, da si zadamo tedenski cilj in, da zapišemo tisti skok iz udobja ali rutine, ki smo ga ta teden poizkusili. In skoraj bi pozabila … Vsak teden nas na vrhu pričaka lepa misel, motivacijsko sporočilo ali vprašanje, ki nas spodbudi k razmišljanju o naših dejanjih in življenju. TO MI JE VŠEČ (kako že gre ta pesem 🙂 ?)!

In zakaj vas spodbujam, da spremljate Facebook stran? Tam poteka nagradna igra v kateri bo srečni izžrebanec prejel rokovnik Ustvarjam nepozabno leto 2017, ki ga lahko vidite na spodnji sliki. Ne spreglejte tega super darilca 🙂 Komur sreča tokrat ne bo naklonjena lahko svoj rokovnik naroči na spletni strani Ustvarjam sanjsko leto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja